Online detailhandel zal waarschijnlijk records breken

De omzet van de online detailhandel zal naar alle waarschijnlijkheid nieuwe records breken. Deze sector maakte in het laatste kwartaal van 2020 een ongekende groei door, waarbij de gemiddelde online omzet ruim 50 procent hoger lag dan voorafgaande jaren.

Deze stijging is met name te danken aan de maatregelen van de Nederlandse overheid om het coronavirus zo veel mogelijk in te dammen. De consument is hierdoor niet meer in staat om fysiek op pad te gaan en winkels te bezoeken. De meeste mensen kiezen er dus ook logischerwijze voor om hun producten online te kopen.

Gevolgen coronamaatregelen

De discutabele aanpak van de Nederlandse overheid om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, lijkt voor de retail minder desastreuze gevolgen te hebben in vergelijk met bijvoorbeeld de horecasector.

Vooral de tweede sluiting van de horecagelegenheden, is een grote klap voor elke ondernemer binnen deze sector. Veel zelfstandig ondernemers konden namelijk nog net de klap van de eerste lockdown verwerken. Wat extra financiële ondersteuning van de Nederlandse overheid is voor veel horecazaken meer dan welkom.

Deze sector is namelijk verplicht haar deuren gesloten te houden, waardoor het nog maar de vraag is hoeveel horecazaken na de lockdown überhaupt weer open kunnen gaan. Bovendien is het voor de gemiddelde bar, kroeg of andere uitgaansgelegenheid vrijwel onmogelijk om binnen zo’n korte tijd volledig nieuwe verkoopkanalen te ontwikkelen, waarmee genoeg omzet uit te halen valt.

Online detailhandel verbreekt records

Zoals hierboven eigenlijk ook al staat omschreven, heeft de online detailhandel de afgelopen periode nieuwe records gebroken. De meeste Nederlanders zijn namelijk vanwege de coronamaatregelen zo goed als verplicht om online te gaan shoppen.

De effecten die hieruit volgen zijn niet voor elke Nederlandse ondernemer hetzelfde. In vergelijking met de dramatische verliezen die afgelopen tijd binnen de horecasector verwerkt moesten worden, komt de totale groei van alle omzet binnen de gehele detailhandel toch neer op zo’n kleine 6 procent.

Een behoorlijk verschil waardoor het dus ook discutabel blijft of bijvoorbeeld andere minder strenge maatregelen ook het gewenste effect met zich mee zouden hebben gebracht. Het is daarnaast ook nog de vraag in hoeverre de Nederlandse overheid de horecazaken hierin gaat compenseren.

Winkel die zowel online als in de fysieke winkels mochten blijven verkopen, zag hun omzetten groeien met maar liefst 68 procent ten opzichten van vorig jaar. Ook supermarkten mochten afgelopen periode zeker niet klagen. Dit geldt trouwens ook voor de meeste elektronicawinkels, speciaalzaken en doe-het-zelf-winkels.

Daarentegen zagen vooral de kledingwinkels en schoenenzaken een flinke daling van hun omzet. Hier werd zo’n 25 procent minder gekocht dan vorig jaar, waardoor de non-foodsector ook behoorlijk getroffen lijkt te zijn door de coronamaatregelen. Wil je meer uitleg en specifieke cijfers over dit onderwerp? Bezoek dan de officiële website van het CBS!

Veilig online shoppen met VPN

Naar alle waarschijnlijkheid heeft de lockdown en de daarbij horende maatregelen ervoor gezorgd dat de online omzetten van de Nederlandse detailhandel zijn gestegen. Aangezien deze sector haar oude records heeft gebroken, is het steeds belangrijker om bewust bezig te zijn met het beschermen van je privacygegevens. Aangezien veel consumenten hun producten momenteel online kopen, proberen cybercriminelen en andere online fraudeurs hier namelijk ook massaal van te profiteren.

Je zult dus ook niet de eerste zijn die vol vertrouwen zijn of haar zuurverdiende geld naar een slinkse oplichter overmaakt. Wil je dit zo veel mogelijk proberen te voorkomen? Dan is het misschien raadzaam om gebruik te maken van een betrouwbaar VPN-netwerk. Dankzij zo’n netwerk ben je verzekerd van het feit dat je privégegevens altijd zijn beschermd. Wil je meer informatie over het gebruik van zo’n VPN-netwerk? In dit artikel krijg je duidelijke uitleg over wat een VPN precies is! Je kunt het zien als een complete handleiding voor VPN-beginners.

Naast het beschermen van je privacy zorgt een veilig VPN voor diverse andere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een ultrasnelle internetverbinding, onafgebroken streamen van hoge kwaliteit films en series en het maskeren van je persoonlijke IP-adres. Ideaal voor als je wilt voorkomen dat andere bedrijven en instanties kunnen volgen wat je online allemaal doet.

Echter weten veel mensen nog te weinig van de voordelen van een VPN af. Hierdoor kunnen hackers en andere cybercriminelen door blijven gaan met het uitvoeren van hun slinkse en diepdoordachte oplichtingspraktijken op het internet. Als liefhebber van online shoppen wil je natuurlijk voorkomen dat je hier in de toekomst een keertje intrapt.