Online personeelscadeau versturen? Hier moet je op letten!

Het welzijn van het personeel is van levensbelang voor een bedrijf. Als het personeel zich goed voelt en geotiveerd is, zal dit uiteindelijk ook een positief effect hebben op het bedrijf. Denk aan een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. Daarom is het zo belangrijk dat ze de waardering krijgen die ze verdienen. Ze af en toe in het zonnetje zetten. Bijvoorbeeld met feestdagen, op speciale gelegenheden of gewoon zomaar. Dat kan op verschillende manieren, maar één van de meest gebruikte methodes is toch wel het geven van personeelscadeaus. Juist doordat steeds meer mensen dit doen, zien we ook dat het aanbod hiervan stijgt.

Het is tegenwoordig steeds gemakkelijker om een geschikt cadeau te vinden. En – misschien nog wel belangrijker – het wordt ook steeds gemakkelijker om deze te kopen en zelfs te versturen. Dit gebeurt tegenwoordig in de meeste gevallen zelfs gewoon online. Een goed voorbeeld is een Happibox cadeau voor personeel. Deze boxen kunnen geheel naar wens worden samengesteld en zijn een fantastisch cadeau voor werkelijk elke gelegenheid. Je bestelt het gewoon online. Wel zo makkelijk. 

Maar waar let je op als je online een personeelscadeau laat versturen? Hieronder geven we enkele nuttige tips om te behoeden voor een miskoop. 

Welk cadeau kies je? 

Omdat het aanbod tegenwoordig wel erg groot is, wordt het ook lastiger om een geschikt cadeau te vinden. Het kan heel overweldigend zijn. Want hoe maak je de juiste beslissing? 

Eigenlijk is er geen goed of fout. Het is vooral het gebaar dat telt. Het personeel rekent niet op een cadeau. Zeker niet als dit overwachts komt. Daarom zullen zij met alles al heel gelukkig zijn. Wel is het natuurlijk leuk als dit een beetje bij de gelegenheid past en als het personeel hier ook daadwerkelijk iets aan heeft. Het is goed om hier extra over na te denken. 

In kleinere bedrijven kun je nog een stapje extra zetten. De kans is groot dat jij ieder personeelslid heel goed kent. Dan weet je ook wat zij écht leuk zouden vinden om te krijgen of waar ze op dat moment veel behoefte aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan die ene sportliefhebber die dolgelukkig zou zijn met een nieuwe bidon of die ene collega die binnenkort een kindje verwacht en alles op het gebied van babyspullen goed kan waarderen. 

Houd rekening met julie imago als bedrijf, de gelegenheid van het cadeau en het personeeslid zelf en de keuze wordt al een stuk gemakkelijker. Ben je echt inspiratieloos? Dan doet een leuke cadeaubox of cadeaubon het altijd goed.

Betrouwbare website 

Als je online personeelscadeaus koopt, wil je natuurlijk wel zeker zijn van de betrouwbaarheid van het bedrijf. Maar hoe weet je of de website waar je bestelt wel echt te vertrouwen is? Ook niet geheel onbelangrijk: dat de producten ook van goede kwaliteit zijn. 

Het internet helpt je hierbij gelukkig al snel verder. Online vind je namelijk talloze reviews van vrijwel alle bedrijven. Daarom is het goed om de website naar keuze eerst eens te onderzoeken en te bekijken wat anderen over hen schrijven. Zo leer je direct meer over de service, kwaliteit van de producten en meer. Zo maak je nooit meer de verkeerde beslissing en weet je precies wat je kan verwachten.