Rainbow Six Siege: Review van de Nieuwe Game

Er is weer een nieuw seizoen aangebroken in de videogame van Tom Clancy’s, Rainbow Six: Siege. Dat betekent dat er ondertussen al 12 seizoenen met 44 operators worden gespeeld. Elke operator heeft zijn eigen specialiteit. En de echte kenner weet dat dit meestal om een aanvaller en een verdediger gaat. Tijd voor een review van dit spel dus!

In Rainbow Six Siege gaat het erom dat je het opneemt tegen terrorisme. Wat betreft dit onderwerp is dit spel natuurlijk niet de eerste die voor deze invalshoek kiest. Denk aan Call of Duty, Battlefield, Medal of Honor en Far Cry. De eerste Rainbow Six Siege kwam uit in 2015 en was daardoor de jongste telg in dit rijtje. Maar door de goeddoordachte strategieën doet hij zeker niet onder voor de rest.

Wat houdt het spel in?

In deze game heb je twee teams. Namelijk het Blue Team en het Orange Team. Het komt erop neer dat de ene kant de contraterroristen zijn en de andere juist de terroristen zijn. Zo kan het zijn dat Blue Team wisselt van schuilplaats. Het spel is realistisch, zo heb je ook in het spel een voorbereidende fase. Alsof je in het leger zit dus. Je kunt namelijk door middel van rijdende drones de goederen en het landschap verkennen. Maar ook het Orange Team kan dit doen.

Het spel heeft ruimte voor 5 spelen, zij kunnen deuren en muren barricaderen met bijvoorbeeld prikkeldraad en garagedeuren. Dit maakt het spel zeer realistisch! We noemen dit ook wel 5-tegen-5 PVP-actie. Het spel zit vol met gespecialiseerde operators, die elk een eigen specialisme hebben. Daarnaast kun je door middel van toffe gadgets de overwinning binnenslepen.

Rainbow six siege ps4 kopen? Dit spel is hardcore. Dat merk je direct als je het speelt. Ben je bijvoorbeeld Call of Duty gewend? Dan zul je merken dat dit spel anders is. Zo krijgt elke speler maximaal 100 punten en daarbij geldt: dood is dood. Je kunt dus niet om een bepaalde manier zorgen voor meer levenspunten. Word je geraakt? Dan ben je een stapje dichterbij de dood. Maar ook minder heldhaftige dingen, zoals het per ongeluk van een gebouw afstappen, kunnen niet ongedaan worden gemaakt. Je moet dus veel voorzichtiger spellen dan wanneer je constant een leven kunt pakken.

Het spel vergt een tactische manier van spelen dat vol zit met veel explosieve acties. Daarnaast blijft dit spel zich ontwikkelen, waardoor je constant wordt uitgedaagd om nieuwe strategieën en tactieken te werken.

Eindconclusie?

Je wordt uitgedaagd door de makers om de kunst van het vernietigen te leren. Je wordt een wereld binnengetrokken dat bestaat uit intensieve confrontaties die vooral in beperkte ruimtes afspelen. Denk aan tactieken, teamplay, explosieve en zeer dodelijke acties. Het is een multiplayer-gameplay dat garant staat voor een intense game-ervaring. Vernieling staat dan ook centraal in dit spel. Je kunt in de nieuwste versie alles kapotmaken wat je maar wilt. Denk aan muren, plafonds en vloeren, zodat je nieuwe vuurlijnen kunt openen. De omgeving is intens realistisch, dynamisch en uniek. En de vernieling die je aanricht wordt aangepast op het middel dat je ervoor gebruikt. Denk aan het kaliber kogels of de hoeveelheid aan explosieven.