Samsung Galaxy S21: belangrijkste specificaties

Afgelopen week kondigde Samsung een nieuwe serie toestellen aan: de Samsung Galaxy S21 Series 5G. Naast de ‘normale’ Samsung Galaxy S21 komt er ook een S21+ (de grotere versie van de S21 met nagenoeg dezelfde specificaties) en de S21 Ultra. Deze laatste is uiteraard het meest uitgebreide toestel, maar daarmee ook meteen de duurste. En de S21 heeft al zulke goede features, dat je je af kunt vragen of je meer nodig hebt. Welke dat zijn? Wij zetten de belangrijkste specificaties voor je op een rij!

Standaard 5G

Tot voor kort waren er maar enkele toestellen die geschikt zijn voor het snelle 5G netwerk. De volledige naam van de serie nieuwe toestellen van Samsung verraadt het al: de Samsung Galaxy S21 is standaard uitgerust voor 5G. Dat betekent razendsnel streamen, internetten en meer. In Nederland kun je bij de meeste providers al een 5G abonnement krijgen, maar in de toekomst wordt 5G alleen maar verder uitgerold en nóg sneller.

Ongekende cameramogelijkheden

Om te vloggen heb je tegenwoordig niet veel meer nodig dan je smartphone. Maar dan wel één met een goede camera. Dat zit bij de nieuwe S21 wel snor, dit toestel gaat verder waar de succesvolle voorganger S20 al begon. Dat betekent weinig nieuws aan de hardware van de camera, maar de 3 camera’s achterop maken samen met de frontcamera al mooie plaatjes. Nieuw is de Director’s View, hiermee kun je video opnemen met zowel de frontcamera als de camera achterop, ideaal voor bijvoorbeeld interviews. En met Video Snap selecteer je in een oogwenk de beste afbeeldingen uit je 8K video’s.

All Day Battery

De Samsung Galaxy S21 is uitgerust met een flinke batterij en het Koreaanse bedrijf belooft ‘all day battery’ oftewel: de hele dag online zonder bij te hoeven laden. Door het toepassen van adaptive fresh rate, die zich aanpast aan jouw gedrag, maakt dat de batterij nog langer meegaat. De snelle 5nm Exynos processor is krachtig zonder veel van je batterij te vragen. En kom je toch met een lege batterij te zitten? Binnen iets meer dan een uur is deze met de Super Fast Charger weer vol.

Ook heeft Samsung de resolutie van het scherm verlaagd naar full HD in plaats van Ultra HD. Dat klinkt misschien als een downgrade, maar door de verversingssnelheid van 120 Hz zie je hier niets van. Maar het heeft wel een gunstige invloed op de batterijduur, die hiermee flink verlengd wordt.

Stijlvol design in opvallende kleuren

Samsung is de afgelopen jaren al een weg ingeslagen van opvallende kleuren voor toestellen. De nieuwe Galaxy S21 wordt geleverd in 4 kleuren: Phantom Pink en Phantom Violet voor iedereen die durft te kiezen voor kleur, plus Phantom White en Phantom Grey voor de meer ingetogen types. Het design is verder zo strak mogelijk gehouden, met de camera’s achterop in de linkerbovenhoek. Hierdoor lijkt het toestel minder op dat van concurrenten en is het dus herkenbaar.

Tot slot gaat ook Samsung, in navolging van Apple, op de duurzame tour. In de doos van de Samsung Galaxy S21 vind je geen koptelefoon meer en ook de adapter ontbreekt. Wel wordt er een USB-C kabel meegeleverd voor snel laden.