Series die inspireren tot ondernemen

Vandaag de dag zijn series zo aanwezig in ons leven dat ze het belang van films, verhalen, roddels onder vrienden zijn gaan overheersen… Zo erg zelfs dat iemand anders je favoriete show laten verpesten een misdaad tegen de menselijkheid is geworden. Ja, we overdrijven nauwelijks… Toch schuilen achter deze series een dynamisch scenario, innemende personages, een spannend verhaal en acteurs om bij neer te vallen. Een aantal van hen zijn zelfs een must geworden.

De invloed van sommige van deze series op de maatschappij is volgens een blog post op The Insider niet te onderschatten. U vindt in de post een dieper onderzoek naar dit almaar meer voorkomend fenomeen. Hier zijn enkele series die de ondernemer in u naar boven zal brengen! Charismatische personages, verwrongen en originele geesten, een verhaal boordevol energie… Deze series zijn entertainment die ervoor zorgen dat je ondernemer wilt worden!

Girl Boss is een Netflix-serie die geïnspireerd is op waargebeurde feiten: de razendsnelle opkomst van onderneemster Sophia Amoruso. We zijn in de jaren 2000 en volgen het leven van Sophia Marlowe (Britt Robertson, Under The Dome), een jonge creatieve maar blutse rebel. Hoewel ze een reeks klusjes doet om haar huur te betalen, brengt Sophie haar tijd door in kringloopwinkels op zoek naar de mooiste vintage kleren. In een opwelling besluit ze van haar passie haar broodwinning te maken: het verkopen van de mooiste vintage kleding op veilingen op Ebay. Met haar leert u de voordelen en moeilijkheden kennen van het starten van een eigen zaak in de vurige energie van de jeugd. Ze neemt ook geen blad voor de mond. Wat soms niet in goede aarde valt bij de media.

“Dynasty” brengt het dagelijkse leven van de machtige en rijke Amerikaanse familie Carrington aan het licht. Gevestigd in Atlanta volgen we de avonturen van Fallon Carrington (Elizabeth Gillies, Animal), een ambitieuze jonge vrouw die zo toegewijd is aan haar werk dat ze ons vele levenslessen biedt met haar deel aan wendingen. U zult snel gehecht raken aan deze allesbehalve gewone familie, waar het familiebedrijf de band tussen allen schept. Tussen ondernemers, het hoofd van een grote onderneming, contracten, leveranciers en maatschappelijke ontwikkeling, zal deze serie u snel verslaafd maken aan het bedrijfsleven.

We kunnen dit artikel niet afsluiten zonder het te hebben of “Silicon Valley’‘. De plek waar alle tech-giants groot geworden zijn. Anno 2021 kunnen we er niet meer rondom dat sommige van deze zogenaamde start-ups ondertussen soms meer invloed op ons leven hebben dan onze eigen regering. We zijn in San Fransisco, in de bakermat van de wereld van ondernemerschap, sart-up en innovatie. We volgen het avontuur van vier programmeurs die besluiten in te breken in deze voortdurend evoluerende wereld dankzij een uniek algoritme. Dompel je onder in de sfeer van de Californische start-ups met hun geeks en gepassioneerde geesten. Je kunt de wereld altijd veranderen met een internetverbinding en een geweldig team! Geeks worden cooler en cooler de laatste jaren dankzij de Zuckerbergs van deze wereld. Of hoe slim zijn terug aantrekkelijk is geworden voor de populaire cultuur. Misschien hebben we dan toch eindelijk de oppervlakkige popcultuur van de jaren ’90 en ’00 van ons afgeschud.