Steeds een nieuwe telefoon nodig? Tips om langer met je telefoon te doen

Steeds een nieuwe telefoon nodig? Tips om langer met je telefoon te doen

Bijna iedereen heeft wel een smartphone op zak tegenwoordig. Deze blijft natuurlijk nooit thuis. Maar een telefoon is ook een apparaat dat snel stuk kan gaan. Daarom geven wij je tips om dit te voorkomen. Zodat jij langer met jouw nieuwe telefoon kan doen.

Heb jij jouw smartphone weer eens laten vallen? Dat is niet gek, want het overkomt ons allemaal wel eens. Je loopt onhandig tegen iemand op, of hij glipt ineens uit je hand. Met een beetje geluk doet hij het nog en is hij niet stuk. Maar hem keer op keer laten vallen kan hem een keer fataal worden, gebruik daarom altijd een telefoonhoesje. Om waterschade te voorkomen zijn er ook veel smartphones tegenwoordig waterdicht. Maar niet allemaal. Hoe voorkom je nu dat je nieuwe telefoon stuk gaat?

Tips om langer met je telefoon te doen

In dit artikel geven wij je tips om langer met je telefoon te doen. Zo kan je langer blijven streamen en netflixen. Smartphones worden steeds duurder en het is daarom zonde om steeds een nieuwe te moeten kopen.

1.    Bescherm je telefoon

Het zal je niet verbazen, maar de eerste tip die wij gaan geven is het gebruiken van een hoesje voor je telefoon. Er zijn verschillende soorten hoesjes en de één zal beter werken dan de ander. Maar wanneer jij helemaal geen hoesje gebruikt zal het geheid misgaan. Bij Mobiparts hoesjes hebben ze hoesjes in alle soorten en maten. Zo zijn er zelfs hoesjes die jouw volledige telefoon beschermen. Deze hoesjes zijn getest bij torens van meer dan 20 meter hoogte.

2.    Gebruik een screenprotector

Je beeldscherm is één van de meest gevoelige onderdelen van een telefoon. Het scherm gaat dan ook het snelste stuk wanneer hij op de grond valt. Nu waren er vroeger mogelijkheden om je telefoon te beschermen met een plasticje, maar tegenwoordig zijn het dunne glasplaatjes die je over je normale beeldscherm kan plakken. Deze kosten bijna niks en zorgen bij een val voor 0 schade aan je originele beeldscherm.

3.    Hou je batterij in de gaten

Iets wat vaak stuk gaat bij een smartphone zijn de batterijen. Maar jij kan de batterijduur van jouw smartphone verlengen. Soms wel met meer dan een jaar. Dit doe je door te letten op je batterij gebruik. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je batterij niet helemaal leeg gaat. Let ook op bijvoorbeeld de helderheid van je telefoon en zet af en toe apps uit die op de achtergrond draaien. Op deze manier vraag je minder van je telefoon en zal hij minder snel leeg gaan en behoud je de accu langer.

4.    Zorg dat hij niet valt

De laatste tip is natuurlijk één die je altijd probeert te voorkomen. Maar er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat je telefoon niet meer valt. Zo heb je plakkers op achterzijde zodat de telefoon beter in je hand past. Of waar jij je vingers in kan doen. Hang de telefoon met een koortje om je nek. Maar vocht, stof en kou zijn ook grote boosdoeners. Leg hem niet in de zon en neem hem niet mee in de badkamer bij het douchen.