via whatsapp telefoon vinden

Telefoon traceren via Whatsapp: hoe kan dat?

Waar we vroeger iemand op de huistelefoon moesten bellen om een afspraak te maken, of er zelfs maar gewoon op moesten gokken dat je goed had onthouden of diegene inderdaad ook naar dat ene feestje ging, daar hebben we nu Whatsapp. Gewoon even een appje sturen en je weet meteen hoe of wat. Je hoeft elkaar niet eens meer letterlijk te spreken. Met de huidige technologie hoef je niets meer van elkaar te missen. Sociale media dragen daar voor een groot deel aan bij. Maar wist je dat je een telefoon kunt traceren via Whatsapp? Grote kans dat je geen idee had! Toch kan het. Hoe dat precies werkt lees je hieronder.

Live Location

De functie die het mogelijk maakt om een telefoon te traceren via Whatsapp heet Live Location. Deze functie is uitgerold door de ontwikkelaars van Whatsapp, zodat je real-time je locatie kunt delen met je vrienden. Dat wil zeggen, wanneer jij hiervoor toestemming hebt gegeven. Whatsapp gaat uiteraard niet zomaar jouw locatie met iedereen delen. Wanneer je deze functie bewust aanzet kunnen jouw contacten op hun kaart zien waar jij je op dat moment bevindt. Deze informatie wordt, net als alle normale berichten, versleuteld verstuurd. Er kunnen dus geen derden met deze informatie aan de haal.

Live Location inschakelen

Hoe schakel je Live Location dan precies in? Wij leggen het je hieronder precies uit. Dan kun je er direct mee aan de slag, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken om de veiligheid van je geliefden of het kwijtraken van je telefoon.

  • Open een individuele of groepschat in Whatsapp.
  • Druk op bijvoegen (plusicoon op iPhone, paperclipicoon op Android).
  • Druk op ‘Locatie’.
  • Druk op ‘Deel live locatie’.

Je kunt kiezen hoe lang je je live locatie met iemand of een groep wilt delen. In de huidige WhatsAppversie maak je een keuze tussen 15 minuten, één uur en acht uur. De ontvangers krijgen een real-timeweergave van jouw locatie. Wees wel voorzichtig, de GPS van tegenwoordig kan nauwkeurig zijn dan je verlangt. Deel geen locatie met vreemde mensen en het is ook zeker goed om rekening te blijven houden met de wensen omtrent privacy, van je kinderen bijvoorbeeld. Als je ervoor kiest om voor langere tijd je locatie met andermans telefoon te delen, is het goed om even te bedenken hoe jij hierover denkt en hoe de ander hierover denkt.

Specifieke voorkeur aangeven

Live Location kan behoorlijk handig zijn, dat kun je je wel voorstellen. Maar het wordt nog beter! Je kunt namelijk specifiekere zaken aangeven. Zo kan je precies aangeven met welke specifieke contacten jij je locatie wilt delen, en dus ook met welke specifieke contacten juist niet. Verder kun je ook aangeven hoe lang je jouw locatie met deze contacten wilt delen. Je kunt kiezen voor 15 minuten, 1 uur of 8 uur. Super handig natuurlijk!

Stel dat je met een vriend afspreekt in een drukke stad. Je stelt in dat jullie elkaars locatie met elkaar delen voor een paar uur, en je hoeft elkaar vervolgens niet constant op de hoogte te houden van jullie locatie. Je kunt precies zien waar de ander zich bevindt!

Misschien kun je ook wel voorstellen dat de optie om live je locatie te delen via Whatsapp ook populair is geworden onder ouders, na de verdwijning van Anne Faber. Als jouw kinderen ook wel eens op een later tijdstip naar huis fietsen alleen, of lange afstanden per fiets afleggen, dan is de optie ook zeker wat voor jou en je kind.

mSpy

My spy app

mSpy is de beste app om iemands WhatsApp-locatie te monitoren. Het laat je uitzoeken waar ze zijn en doet dat zonder ze te laten weten dat ze worden gevolgd.  Het geeft je hun huidige locatie, hun vorige locaties en locatiemeldingen wanneer ze komen en gaan van elke locatie die je kiest. Locatie tracking is slechts het begin van wat maakt mSpy zo speciaal. De monitoring app bevat ook krachtige tools waarmee je hun privé chats op social media apps zoals WhatsApp, Instagram, Skype, Snapchat en Messenger kunt lezen. Je krijgt ook een keylogger, een screenrecorder en verschillende andere tools om je te helpen een compleet beeld te schetsen van hun digitale wereld.

Kortom, als het op hun telefoon staat, weet je het. Koop de app op mSpy.com, installeer hem op hun apparaat en ontdek hun locatie en meer.

Bijkomend voordeel

Best wel een ding om met iedereen je locatie te delen, horen we je denken. En zeker, dan blijft er weinig over van je privacy. Maar natuurlijk kun je zelf aangeven met wie je jouw locatie deelt en voor hoe lang, dus je hebt hier zelf nog veel zeggenschap over. En voor degenen die het helemaal niets vinden is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om de optie uit te laten.

Er is echter nog een voordeel van deze functie. Telefoons zijn gewild bij criminelen en we kennen allemaal wel iemand van wie zijn of haar telefoon gestolen is. Je zou de Live Location functie hiervoor kunnen gebruiken. Door af te spreken met een goede vriend of vriendin om jullie locatie met elkaar te delen weet je dus altijd van elkaar waar de ander is. Of eigenlijk, waar de ander zijn telefoon is. Mocht het gebeuren dat jouw telefoon wordt gestolen, dan kan jouw vriend of vriendin precies zien waar je telefoon is! De politie zal je dankbaar zijn en misschien heb je wel heel snel je telefoon weer terug! Wil je jouw telefoon graag traceren, dan is deze functie van Whatsapp dus ideaal!

Exacte locatie

Voor bezorgde ouders is het sowieso goed om te weten dat zowel de mobiele telefoons van Samsung als IPhones een speciale functie hebben die je kunt inschakelen in geval van nood. De telefoon stuurt stuurt twee foto’s, een audio-opname en je exacte GPS-locatie naar een door jouw zelf gekozen contact. Dit gebeurt allemaal als je de noodfunctie gebruikt. Je kunt zelf kiezen naar wie de gegevens worden gestuurd in het geval van nood. Kinderen kunnen dus hun ouders kiezen, maar ook je partner of grootouders zouden een optie kunnen zijn. Het is natuurlijk wel belangrijk om je batterij altijd goed op te laden. Met een lege batterij kun je de noodhulp op je Samsung-telefoon of Iphone namelijk niet gebruiker. Ga je lang op pad? Zorg dan altijd voor een goed opgeladen telefoon.

Lees ook meer over: Whatsapp gebruiken zonder online status