via whatsapp telefoon vinden

Telefoon traceren via Whatsapp: hoe kan dat?

Waar we vroeger iemand op de huistelefoon moesten bellen om een afspraak te maken, of er zelfs maar gewoon op moesten gokken dat je goed had onthouden of diegene inderdaad ook naar dat ene feestje ging, daar hebben we nu Whatsapp. Gewoon even een appje sturen en je weet meteen hoe of wat. Je hoeft elkaar niet eens meer letterlijk te spreken. Met de huidige technologie hoef je niets meer van elkaar te missen. Sociale media dragen daar voor een groot deel aan bij. Maar wist je dat je een telefoon kunt traceren via Whatsapp? Grote kans dat je geen idee had! Toch kan het. Hoe dat precies werkt lees je hieronder.

Live Location

De functie die het mogelijk maakt om een telefoon te traceren via Whatsapp heet Live Location. Deze functie is uitgerold door de ontwikkelaars van Whatsapp zodat je real-time je locatie kunt delen met je vrienden. Dat wil zeggen, wanneer jij hiervoor toestemming hebt gegeven. Whatsapp gaat uiteraard niet zomaar jouw locatie met iedereen delen. Wanneer je deze functie bewust aanzet kunnen jouw contacten op hun kaart zien waar jij je op dat moment bevindt. Deze informatie wordt, net als alle normale berichten, versleuteld verstuurd. Er kunnen dus geen derden met deze informatie aan de haal.

Specifieke voorkeur aangeven

Live Location kan behoorlijk handig zijn, dat kun je je wel voorstellen. Maar het wordt nog beter! Je kunt namelijk specifiekere zaken aangeven. Zo kan je precies aangeven met welke specifieke contacten jij je locatie wilt delen, en dus ook met welke specifieke contacten juist niet. Verder kun je ook aangeven hoe lang je jouw locatie met deze contacten wilt delen. Super handig natuurlijk! Stel dat je met een vriend afspreekt in een drukke stad. Je stelt in dat jullie elkaars locatie met elkaar delen voor een paar uur, en je hoeft elkaar vervolgens niet constant op de hoogte te houden van jullie locatie. Je kunt precies zien waar de ander zich bevindt!

Bijkomend voordeel

Best wel een ding om met iedereen je locatie te delen horen we je denken. En zeker, dan blijft er weinig over van je privacy. Maar natuurlijk kun je zelf aangeven met wie je jouw locatie deelt en voor hoe lang, dus je hebt hier zelf nog veel zeggenschap over. En voor degenen die het helemaal niets vinden is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om de optie uit te laten.

Er is echter nog een voordeel van deze functie. Telefoons zijn gewild bij criminelen en we kennen allemaal wel iemand van wie zijn of haar telefoon gestolen is. Je zou de Live Location functie hiervoor kunnen gebruiken. Door af te spreken met een goede vriend of vriendin om jullie locatie met elkaar te delen weet je dus altijd van elkaar waar de ander is. Of eigenlijk, waar de ander zijn telefoon is. Mocht het gebeuren dat jouw telefoon wordt gestolen, dan kan jouw vriend of vriendin precies zien waar je telefoon is! De politie zal je dankbaar zijn en misschien heb je wel heel snel je telefoon weer terug!

 

Wil je jouw telefoon graag traceren, dan is deze functie van Whatsapp dus ideaal!