Tips voor de perfecte vrijdagavond!

Vrijdag is niet voor niets de leukste dag van de week voor velen. Nadat de werkweek ten einde is gekomen, is het eindelijk tijd voor ontspanning. Vrijdagavond is dan ook het perfecte moment voor een wijntje op het terras of een biertje achter de buis. De gemiddelde Nederlander keek vorig jaar gemiddeld 154 minuten televisie per dag. Dit is maar liefst meer dan twee uur per dag. Vrijdagavond is één van de momenten dat de televisie aangaat. Op deze manier vieren veel partners en gezinnen het einde van de werkweek. Maar zijn er nog meer leuke manieren om het weekend in te gaan? Wij hebben een aantal activiteiten en tips op een rijtje gezet hoe je jouw vrijdagavond nóg leuker kan maken.

Kroegentocht

Een wijntje op het terras of een biertje in de kroeg is natuurlijk altijd een goede manier om het weekend in te gaan. Maar heb jij weleens erover nagedacht om een kroegentocht te organiseren? Dit kan met een vriendengroep, maar ook gewoon lekker met z’n tweetjes. Op deze manier kun je bovendien nieuwe kroegen in jouw stad of dorp ontdekken. Want waarom zouden we het beperken tot één kroeg, als jenevers of pilsjes ook gedronken kunnen worden in meerdere kroegen?

Bioscoop in huis

Je favoriete film kijken voor de televisie is natuurlijk hartstikke leuk. Maar hoe leuk is het als die leuke film ook op je witte muur geprojecteerd kan worden? Hierdoor kun je films, maar ook foto’s of presentaties, bekijken vanuit bed of elke andere plek in huis. Op deze manier hoef je niet naar de bioscoop op een vrijdagavond, maar breng je het bioscoopgevoel naar huis. Met een beamer kijk je tv of films geprojecteerd op je witte muur. Maar wat is nu de beste beamer om films en series mee te kijken? Er zijn veel verschillende soorten beamers, dus informeer jezelf goed in de onderlinge verschillen.

Karaoke avond

Is het niet het allerleukst om soms je favoriete liedje keihard mee te zingen? Of je nou goed kan zingen van nature of niet, het maakt tijdens karaoke niet uit. Een karaoke avond staat volop in teken van gezelligheid en gelach. Een goede manier dus voor een typische, gezellige vrijdagavond!

Spelletjes avond

Het is misschien lang geleden dat je voor het laatst een competitieve vrijdagavond hebt beleefd. Desalniettemin is er niets zo leuk als spelletjes spelen met elkaar zoals vanouds. Dit kan in je eigen woonkamer, maar het kan ook in een spelletjescafé. Dit is de perfecte manier om ook niet naar het scherm van je telefoon of televisie na een lange werkweek. Denk hierbij aan een potje Rummikub of Uno. 

Uitgebreid koken

Na een lange werkweek is het logisch dat je de behoefte voelt om snel op de bank te ploffen. Toch is het ook leuk om soms juist op zulke momenten de tijd te nemen om uitgebreid te koken met elkaar. Probeer eens niet hetzelfde gerecht te maken of een dinertje binnen tien minuten voor te bereiden. Het kan namelijk hartstikke leuk zijn om samen te koken en meerdere gangen voor te bereiden. Dit is ook het perfecte moment om de week te bespreken en evalueren met elkaar. Bovendien maak je hierdoor echt even tijd voor elkaar!