Tips voor meer woonoppervlakte

Corona heeft veel gevolgen met zich meegebracht. Niet alleen op economisch of sociaal vlak, maar ook wat betreft ons idee van wonen. Na de corona crisis blijkt het namelijk dat de huizenzoekers groter en groener willen wonen. Het thuiswerken bevalt zowel de medewerker als de werkgevers goed. Dit is dan ook één van de redenen dat bijna de helft van de Nederlanders ook na de corona crisis vaker vanuit huis wilt werken. Hierdoor verandert ook de woonwensen van de gemiddelde Nederlander, omdat er nu ook ruimte nodig is voor een werkplek. Bovendien zijn Nederlanders vaker tevreden als hij of zij buiten de stad woont, omdat dit vaak gepaard gaat met meer woonruimte. Heb jij de laatste tijd ook behoefte aan meer vierkante meters? Lees dan verder, want wij hebben het jou gemakkelijk gemaakt met tips voor extra woonoppervlakte. 

Een aanbouw of uitbouw

Als je echt meer ruimte wilt creëren, dan is een aan- of uitbouw het meest voor de hand liggend. Dit gebeurd vaak aan de achterzijde van een huis. Let wel goed op dat je nog voldoende ruimte overhoudt in de tuin. Een dakopbouw is ook een verstandige keuze als je extra woonoppervlakte wilt creëren. Het is daardoor toch mogelijk om extra ruimte te creëren op een lage zolder waar een dakkapel geen optie is. Het is mogelijk om dit enkel of dubbel uit te voeren, waarbij of één zijde of aan beide zijden van de nok ruimte wordt gecreëerd. Maar een dakopbouw levert niet alleen ruimte en licht op, het geeft ook een grote waardevermeerdering aan de woning. Het huis krijgt hierdoor namelijk een hogere waarde en een dakopbouw is daarom ook een slimme investering. Een win-win dus!

Dakkapel 

Een andere manier om ruimte te creëren, kan door een dakkapel te kopen. Want naast meer licht geeft een dakkapel ook meer ruimte in huis. Onhandige schuine muren zijn dan verleden tijd, want door een dakkapel worden dit rechte muren. Dit is ook veel handiger als je je huis wilt inrichten met meubels, omdat schuine hoeken voor lastige hoeken zorgen om een kast of bank tegenaan te zetten. Bovendien krijgt je huis door een dakkapel, net als bij een uitbouw, ook waardestijging. Dit komt ook door de extra ruimte die het met zich meebrengt. Het is mogelijk om een traditionele dakkapel aan te schaffen die in stukken worden geleverd. Maar heb jij niet voldoende plek in jouw straat? Dan is een prefab dakkapel ook een mogelijkheid. Hierbij wordt de dakkapel in de fabriek al in elkaar gezet. Net zo makkelijk dus!

Serre 

Een ander idee om meer extra vierkante meters woonoppervlakte te creëren, is het bouwen van een serre. Een serre geeft bovendien ook extra zonlicht, waarbij het net voelt alsof je buiten staat of zit. De beleving alsof je buiten bent is dan ook ideaal voor alle seizoenen. Zonder het koud te hebben in de winter kun je alsnog het idee hebben dat je buiten zit. Dit komt door de vele ramen en de hoeveelheid zonlicht. En wist je dat een mens beter functioneert door voldoende zonlicht? Het geeft men energie en een goede gemoedstoestand.