Social Networks XXI Century, Depositphotos

Top tech: Tik Tok neemt het over

Technologie evolueert in een rap tempo en maar weinigen van ons kunnen het bijhouden, ook apps voor social media lopen voorop in onze online interacties. Waarschijnlijk heb je inmiddels wel eens gehoord van Tik Tok, de social media-app die uit China komt, maar wist je dat Tik Tok volgens Morning Consult ook het derde snelst groeiende merk van 2020 was? Tik Tok is beschikbaar in meer dan 150 landen en in 75 talen, en voor het geval je het nog niet had opgemerkt, zou Tik Tok zomaar onderweg kunnen zijn naar de top. Wat houdt deze app die zo enorm snel groeit eigenlijk in? Tik Tok stelt zijn gebruikers in staat om korte video’s te maken en te bewerken rechtstreeks vanuit de app en deze te verfraaien met een verscheidenheid aan functies, waaronder achtergrondmuziek, filters, teksten toevoegen en vele andere leuke effecten. Tik Tok is niet de enige app die dergelijke functies aanbiedt. Instagram, eigendom van Facebook, heeft sindsdien een functie uitgebracht dat Reels heet om Tik Tok te evenaren in een poging om te concurreren met de tech-app-gigant, maar de vraag is: werkt het? Laten we eens kijken naar de opkomst van Tik Tok en het antwoord van Facebook op de nieuwkomer.

Tik Tok changes the game

Tik Tok werd gelanceerd in 2016 en had binnen drie jaar al 800 miljoen actieve gebruikers, waaronder een groot aantal beroemdheden. Tik Tok is niet alleen de populaire cultuur binnengedrongen, maar is nu ook langzaam en gestaag in andere industrieën geslopen. De app voor social media heeft een grote invloed op de muziekindustrie met zijn ongedisciplineerde kijk op korte video’s. Bepaalde nummers gaan viral in de app wanneer ze onderdeel worden van een video-uitdaging, en soms springen deze nummers kort daarna terug naar de top van de hitlijsten. Deze innovatieve app laat de muziekindustrie gissen, omdat niemand weet welk nummer de volgende keer viral zal gaan. De social media-app zorgt voor opschudding, omdat sommige grote hits er niet op staan, terwijl minder bekende nummers, oudere tracks of artiesten zonder platencontract mogelijk in video’s voorkomen en de app een tijdje beheersen. Sommige muziekartiesten maken hun liedjes op een bepaalde manier door een bijbehorende Tik Tok-uitdaging te gebruiken zodat ze in de app passen wanneer ze een nummer uitbrengen. Of je het nu gebruikt of niet, Tik Tok is niet meer weg te denken. Met meer dan één miljard maandelijkse actieve gebruikers en 2,6 miljard downloads wereldwijd, heeft het de wereld veroverd. Tik Tok’s moederbedrijf ByteDance wordt geschat op ongeveer $ 180 miljard en kan ergens in de toekomst een IPO uitbrengen. Op dit moment is het slechts speculeren, maar als u op zoek bent naar mogelijkheden om te investeren in crypto’s, ETF’s en aandelen via app-gebaseerde platforms in de vorm van CFD’s, inclusief technologiebedrijven zoals Tik Tok, lees dan verder.

Facebook neemt het op tegen Tik Tok

Tik Tok is een beetje een bedreiging voor Facebook geworden, voornamelijk in de tienergroep, omdat het een groot deel van de markt beheerst. Als reactie op het enorme succes van Tik Tok bracht Facebook zes maanden geleden de functie ‘Reels’ op Instagram uit, waardoor de aandelenkoersen van Facebook de dag erna met 6% omhoog gingen. De Reels-functie is echter niet zo succesvol als Facebook had gehoopt, en in feite is de Reels- functie grotendeels een gebied geworden waar Tik Tok-video’s worden gedeeld. Dus, wat is de volgende stap om de markt te domineren? Facebook ontwikkelt nu verticale verhalen op Instagram. Hierdoor zou de app een beetje meer op Tik Tok kunnen lijken in zijn functionaliteit. Het doel is, om gebruikers er natuurlijker mee om te laten gaan. Het aanpassen van Instagram stories tot een verticale feed zou echter een hele ommezwaai zijn ten opzichte van het statische content zoals posts. Instagram zou dan hoogstwaarschijnlijk video’s in deze verticale Stories feed opnemen. Degenen die handelen in tech-aandelen van bedrijven zoals Facebook zouden hun ogen op de markten gericht moeten houden voor de impact van deze ontwikkelingen op de aandelenkoersen.

Facebook-aandelen schoten met 4,2% omhoog in de derde week van maart toen de social media-gigant aankondigde dat het zijn aanbod op Instagram zou uitbreiden met een versie die geschikt is voor kinderen jonger dan 13 jaar. Het idee is om een versie van het platform te maken dat kinderen voor het eerst op een veilige manier kunnen gebruiken. Facebook blijft een formidabele gigant op technologisch gebied, met 2,8 miljard maandelijkse actieve gebruikers, wat een stijging is van 12% ten opzichte van vorig jaar in dezelfde periode, en een omzet van maar liefst $ 86 miljard in 2020, wat een stijging was van 22%. Het partnerschap van Facebook met Spotify was vorig jaar een van hun grootste stappen, en het heeft de technologiegigant goed gedaan, waardoor ze zich konden uitbreiden naar de e-commerce-ruimte. De vraag is, zoals al het geval is sinds de technologie op zijn weg is naar de top, wat zal er volgen? Zal Tik Tok oppermachtig blijven of zullen verticale Instagram-verhalen de volgende stap zijn voor social media, waardoor de waarde van Facebook nog meer zal toenemen? De tijd zal het leren.

Tech trading in 2021

De toekomst van social media blijft spannend en onzeker, maar één ding is zeker: er komen interessante tijden aan. Zoals je kunt zien aan de hand van de cijfers die we zojuist hebben gepresenteerd, kan het soort marktvolatiliteit dat technologiebedrijven zoals Facebook ervaren in termen van hun aandelenkoersen, het soort kansen en risico’s bieden waar handelaren in CFD’s of Contracts for Difference naar op zoek zijn. Met CFD’s kunt u profiteren van prijsveranderingen in beide richtingen – zowel stijgingen als dalingen – van een breed scala aan financiële instrumenten, zoals aandelen van Facebook, zonder dat u de onderliggende activa (in dit geval daadwerkelijke aandelen) hoeft te kopen. In wezen kunt u handelen op volatiliteit en daarom beleggen in crypto’s, ETF’s en aandelen met app-platforms in de vorm van CFD’s.

Vestle is een toonaangevende Europese gereguleerde broker waarmee klanten kunnen beleggen in crypto’s, ETF’s en aandelen in de vorm van CFD’s via de app. Klanten kunnen kiezen uit meer dan 750 instrumenten, waaronder de aandelen die we hebben genoemd, evenals grondstoffen zoals olie, goud en zilver, toonaangevende wereldwijde indexen, populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple, een breed scala aan ETF’s en valutaparen. Het innovatieve handelsplatform van Vestle is uitgerust met handelssignalen, marktwaarschuwingen, gedetailleerde analysekaarten en tal van andere handige handelsfuncties die klanten de informatie geven die ze nodig hebben om met kennis te handelen.

Voordat u investeert in crypto’s, ETF’s en aandelen in de vorm van CFD’s via de app, kunt u profiteren van Vestle’s kenmerkende educatieve materialen, waaronder how-to pdf-handleidingen, videolessen en 1-op-1 training met een live trading coach die u kan helpen u vaardigheden te ontwikkelen in uw eigen tempo.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 71.95 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html