close up shot of a typewriter

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een domeinnaam?

Een domeinnaam is het adres van een website op het internet en is een belangrijk onderdeel van elke online aanwezigheid. Er zijn een aantal dingen waar een domeinnaam aan moet voldoen om effectief te zijn en om ervoor te zorgen dat mensen gemakkelijk uw website kunnen vinden. Je domeinnaam checken op de volgende dingen is erg belangrijk.

Makkelijk te onthouden

Ten eerste moet een domeinnaam gemakkelijk te onthouden zijn. Dit betekent dat het kort, eenvoudig en duidelijk moet zijn. Mensen moeten het in één oogopslag kunnen lezen en onthouden, zodat ze het kunnen intypen wanneer ze op zoek zijn naar je website. Zorg dat de domeinnaam zo wordt dat mensen er ook nieuwsgierig naar worden als ze het lezen, zo blijft het nog beter hangen. Een goede domeinnaam kun je onder andere kopen bij Weboke.

Relevant

Ten tweede moet een domeinnaam relevant zijn voor je bedrijf of organisatie. Als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt dat zich richt op huisstijl ontwerp, moet je domeinnaam iets zijn dat mensen met huisstijlontwerp associëren, zoals “huisstijlontwerp.com” of “ontwerphuisstijl.com”. Een domeinnaam die relevant is zorgt ervoor dat mensen met een doel gaan zoeken naar je website, ze weten gelijk waar ze op klikken.

Uniek

Ten derde moet een domeinnaam uniek zijn. Er mogen geen andere websites bestaan met dezelfde domeinnaam, omdat dit verwarring kan veroorzaken bij mensen die op zoek zijn naar je website. Het is daarom aan te raden om een domeinnaam te kiezen die specifiek is voor je bedrijf of organisatie. Je kunt je domeinnaam laten controleren op verschillende sites.

Gemakkelijk te spellen

Ten vierde moet een domeinnaam gemakkelijk te spellen zijn. Als mensen moeite hebben om je domeinnaam te spellen, zullen ze waarschijnlijk je website niet kunnen vinden. Kies daarom een domeinnaam met duidelijke en gemakkelijk te spellen woorden.

Professioneel

Ten vijfde moet een domeinnaam professioneel overkomen. Als je een bedrijf hebt, moet je domeinnaam professioneel en vertrouwenwekkend overkomen, zodat mensen het vertrouwen hebben om zaken te doen met jou. Zorg dus dat je professioneel blijft bij het bedenken van je domeinnaam.

Gemakkelijk te typen

Ten slotte moet een domeinnaam gemakkelijk te typen zijn. Als mensen moeite hebben om je domeinnaam in te tikken, zullen ze waarschijnlijk je website niet kunnen vinden. Kies daarom een domeinnaam met korte, gemakkelijk te typen woorden.