Waarom heb ik een VPN nodig?

Er bestaan talloze redenen waarom je tegenwoordig een VPN nodig hebt. Desondanks ziet nog lang niet iedereen het belang van zo’n beveiligd netwerk. Hieronder vind je meer uitleg over dit onderwerp, zodat je binnen no-time kunt bepalen of je hiervan in de toekomst gebruik wilt gaan maken.

Waarom heb ik een VPN nodig?

Aangezien het beschermen van je online privacy belangrijker is dan ooit, kiezen steeds meer mensen ervoor om gebruik te maken van een VPN. Zo’n netwerk versleutelt bijvoorbeeld je privégegevens, waardoor je kunt internetten zonder dat een derde partij je persoonlijke gegevens kan inzien.

Deze gegevens staan namelijk op een beveiligde server opgeslagen. Dit betekent onder anderen dat andere partijen niet kunnen zien, wat je doet op het internet en op welke locatie je op dat moment bevindt.

Het beschermen van je online privacy is dan ook niet voor niets zo belangrijk. Naast de bekende platformen zoals Google, WhatsApp en Facebook vinden verschillende overheidsinstanties het interessant om privégegevens van hun online gebruikers te verzamelen.

Op deze manier kunnen bedrijven hun marketinginstrumenten veel beter optimaliseren. Het effect hiervan is dat de reclames en advertenties die je tegenkomt op internet, naadloos aansluiten bij jouw persoonlijke wensen en behoefte.

Stel dat je via Google op zoek bent naar een paar nieuwe sneakers, maar je weet nog niet precies welke sneakers je precies wilt. Meestal bezoek je dan eerst een aantal websites, zodat je vervolgens op basis van je vooronderzoek een keuze kunt maken. Op het moment dat je hierbij geen gebruik maakt van een VPN-netwerk, zul je merken dat de reclame die je vanaf dat moment te zien krijgt, vrijwel allemaal sneaker advertenties zijn.

Wat gebeurt er als je geen VPN gebruikt?

Mensen die bijvoorbeeld elke dag meerdere websites bezoeken en daarnaast ook veel gebruik maken van platformen zoals whatsapp, Facebook en Instagram, die zetten hiermee ongetwijfeld hun online privacy en veiligheid op het spel.

Daarnaast blijven hackers en andere cybercriminelen zich continu doorontwikkelen. Voordat je het weet ben je tegenwoordig slachtoffer van een bepaalde vorm van cybercriminaliteit geworden.

Dankzij het gebruik van een betrouwbaar VPN-netwerk verbeter je de veiligheid van je online privacygegevens. Je kunt zo’n netwerk zien als een versleuteld schild, waardoor je gevoelige gegevens veilig en vertrouwd staan opgeslagen.

Hoe kies je de meest geschikte VPN?

Er bestaan steeds meer VPN-netwerken waardoor het soms een beetje overweldigend kan zijn om de juiste keuze te maken. Daarnaast bieden sommige VPN- providers een uitgebreid pakket aan mogelijkheden, terwijl andere aanbieders zich beperken tot een aantal essentiële opties. Persoonlijk heb ik de gratis CyberGhost VPN-service geprobeerd en vind het geweldig, het werkt echt. Stel dat je binnenkort ook een keertje deze service wilt uitproberen, dan is de gratis proefperiode gegarandeerd de moeite waard om voor jezelf eens uit te proberen.

Het gebruik van bovenstaand VPN-netwerk is bovendien erg simpel gehouden. Veel mensen denken dat ze voor het gebruik van een VPN allerlei software moeten downloaden en installeren. Dit valt echter reuze mee want zodra je de proefperiode bij CyberGhost bent gestart, kun je eigenlijk direct via hun beveiligde VPN-servers je favoriete websites bezoeken.

Zo kun je bijvoorbeeld met slechts een muisklik je huidige IP-adres veranderen. Je maakt dus eigenlijk verbinding met internet, zonder dat je daarbij je privacy op het spel zet. Het netwerk van CyberGhost beschikt momenteel over maar liefst 7100 servers, waardoor je IP-adressen uit meer dan 89 landen kunt selecteren. Hiermee verander je dus binnen no-time in een vreemdeling online.

Een groot voordeel hiervan is dat je zonder enige moeite je IP kunt omwisselen met een anonieme IP. Zo krijg je toegang tot geografisch beperkte content waardoor je waar dan ook ter wereld kunt kijken wat je wilt.

Ook als je veel bezig bent met het downloaden van films en series is de VPN van CyberGhost het overwegen waard. Ongeacht het type van je verbinding, kun je hierdoor elke bestand veilig downloaden. Aangezien je de keuze hebt uit honderden servers voor het downloaden van torrents, hoef je hierbij ook geen rekening te houden met een bandbreedtelimiet.