Waarom is draagbare technologie tegenwoordig een van de meest populaire gadgets?

Draagbare technologie, ook wel wearables genoemd, omvat alle soorten elektronische apparaten die op je lichaam gedragen kunnen worden. Het meest bekende voorbeeld van een wearable is de smartwatch, maar in de laatste jaren zijn ook de fitness tracker en de smart glasses steeds populairder geworden. In de eerste maanden van 2021 meer dan 104 miljoen verschillende wearables verkocht, wat bijna 35% meer is dan in dezelfde periode in het jaar daarvoor, waar komt die populariteit vandaan?

Mobiele optie als belangrijk groeicomponent voor verschillende industrieën

Wanneer jij niet alleen met je telefoon, tablet of computer toegang hebt tot een bepaalde app, maar ook met je smartwatch, zal dat ervoor zorgen dat je deze vaker gebruikt. Bedrijven investeren dus veel tijd aan het optimaliseren van hun applicaties voor draagbare technologie, waardoor er steeds meer mogelijkheden voor je smartwatch bij komen.

Een voorbeeld daarvan is wanneer je een weddenschap op voetbal bet777 hebt geplaatst. Op het moment dat de wedstrijd wordt gespeeld, kan je via een app voortdurend op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen in de wedstrijd. Je krijgt een notificatie wanneer er een doelpunt is gemaakt, maar ook als een speler wordt gewisseld of geblesseerd raakt. Het is wel zo makkelijk als je alleen maar even op je horloge hoeft te kijken wanneer je bezig bent met iets anders.

Je gezondheid in de gaten houden

De techniek achter de meeste wearables wordt steeds geavanceerder, waardoor ze steeds beter in staat zijn om informatie over jou te verzamelen. Een fitness tracker weet bijvoorbeeld precies hoeveel stappen jij op een dag zet, wat je hartslag is en hoe lang je gemiddeld slaapt. Op het moment dat er iets niet klopt, kan je meteen op de hoogte worden gebracht en actie ondernemen.

Zo kan je met draagbare technologie altijd in de gaten houden hoe het met je gezondheid zit. Voor sommige ziektes, zoals diabetes, worden zelfs speciale technieken ontwikkeld waarmee patiënten beter behandeld kunnen worden. Voor veel mensen is dat een veilig gevoel en dat heeft zeker bijgedragen aan de populariteit van draagbare technologie.

Steeds toegankelijker

De eerste generatie draagbare technologie was niet voor iedereen toegankelijk. Een smartwatch kostte al snel een paar honderd euro. Inmiddels zijn wearables verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en in allerlei prijsklassen, dus ook wanneer je budget niet zo groot is kan je nog steeds gebruikmaken van draagbare technologie. Dit heeft gezorgd voor een groei van de populariteit in een veel grotere doelgroep.

Daarnaast zijn de wearables ook steeds gemakkelijker te bedienen. Zelfs als je maar weinig verstand hebt van elektronica kan je met de meeste apparaten wel uit de voeten. Dat heeft ervoor gezorgd dat draagbare technologie ook populair is geworden onder mensen die normaal gezien niet zo met technologie bezig zijn.

De populariteit van de draagbare technologie is dus in de eerste plaats te verklaren door het vergrote aanbod aan mogelijkheden. Er worden steeds meer apps ontwikkeld waardoor je veel meer kan dan berichtjes lezen en muziek doorspoelen. Een groot deel van die nieuwe mogelijkheden richt zich op de gezondheid, wat voro veel mensen een groot voordeel is. De laatste belangrijke factor is de toegankelijkheid. Wearables zijn steeds betaalbaarder en veel gemakkelijker te bedienen.