Wanneer kom je in aanmerking voor de KKC regeling?

Als gevolg van de coronacrisis hebben veel bedrijven in Nederland moeite om hun hoofd boven water te houden. Begrijpelijk, want de maatregelen om het virus te bedwingen hebben nogal wat gevolgen. Mogelijk komt er bij jou ook wel aanzienlijk minder geld binnen dan gebruikelijk. Ondanks dat er minder geld in het laatje komt, lopen veel vaste lasten waarschijnlijk wel door. Hierdoor is de bodem van jouw zakelijke rekening mogelijk al wel in zicht. Om te voorkomen dat je niet meer aan betalingsverplichtingen kunt voldoen, kun je de KKC regeling aanvragen. KKC staat voor Klein Krediet Corona. Maar wanneer kom je eigenlijk in aanmerking voor deze regeling? Wij geven jou hier tekst en uitleg.

Speciaal voor het segment kleinbedrijf
Grote bedrijven hebben vaak een financiële buffer waar zij in moeilijke tijden op kunnen teren. Voor kleine ondernemingen gaat dit doorgaans niet op. Als er enige tijd geen inkomsten zijn, heeft dit vaak grote gevolgen voor een klein bedrijf. Als gevolg van het coronavirus is de kans groot dat er al lange tijd geen of aanzienlijk minder geld binnenkomt. Om ondernemers die geraakt zijn door de gevolgen van de coronacrisis de helpende hand te bieden, stellen banken, in samenwerking met de RVO, de Kleine Kredieten Corona garantieregeling beschikbaar.

Deze regeling is afgestemd op ondernemers die gevolgen van de coronacrisis ondervinden en een coronafinanciering tot 50.000 euro nodig hebben. Wil je meer lenen dan 50.000 euro?. Dan kun je een beroep doen op de BMKB-C regeling.

Past een KKC lening bij jouw bedrijf?
Als ondernemer uit het segment kleinbedrijf klinkt de KKC regeling jou mogelijk als muziek in de oren. Toch past de lening niet bij iedere kleine onderneming. Of deze financieringsoplossing bij jouw bedrijf past? Dat hangt af van de financiële gevolgen die je ondervindt door de coronacrisis. Daarbij komt dat je aan bepaalde voorwaarden moet voldoen om in aanmerking te komen voor de regeling. Zo moet je allereerst klant zijn bij ABN AMRO, Rabobank, ING, SNS, KNAB, Regiobank of New10. Daarnaast moet je het afgelopen jaar winst hebben gemaakt en moet jouw omzet hoger zijn dan 50.000 euro. En zo zijn er nog flink wat voorwaarden waaraan jouw bedrijf moet voldoen wil je in aanmerking komen voor de lening.

Had je al voor de coronacrisis moeite om aan betalingsverplichtingen te voldoen? Dan denk je mogelijk dat mkb krediet corona uitkomst biedt. In dat geval kom je bedrogen uit. Er wordt namelijk geen geld geleend aan bedrijven die ook voor de crisis al in de financiële problemen zaten.

Hoe werkt een KKC lening?
Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan kun je een KCC lening aanvragen. Aangezien het een lening betreft, ben je mogelijk wat terughoudend. Geld lenen gaat namelijk altijd gepaard met voorwaarden. Gelukkig zijn de voorwaarden van een KKC lening gunstig. Allereerst moet je weten dat je het geld redelijk snel op jouw rekening ontvangt wanneer je een beroep doet op deze coronafinanciering. Hierdoor kun je er onmiddellijk mee aan de slag. Het eerste jaar leen je aflossingsvrij, vervolgens begin je met lineair aflossen. Aangezien het een lening betreft, krijg je te maken met rente. Gedurende de looptijd van een KKC-lening betaal je tussen de 3 en 4 procent rente. Gaat het financieel weer wat beter? Dan kun je kosteloos vervroegd aflossen op je KKC lening.