Wat gaat virtual reality ons in 2020 brengen?

Dit jaar loopt bijna ten einde en dat betekent dat heel veel bedrijven en ondernemers hun horizon gaan verbreden. Wat staat er ons bijvoorbeeld het komende jaar allemaal te wachten op het gebied van virtual reality? Want dat vandaag de dag een hoop mogelijk is, is natuurlijk al heel lang duidelijk. Wij vertellen het jou in deze blog!

Virtual reality is een manier waarbij een bepaalde computertechniek jou een compleet andere wereld intrekt. Althans, ervaren. Want door het opzetten van een speciale bril kun jij de werkelijkheid zien zoals ‘ie is, maar dan met computergestuurde virtuele aanpassingen.

Pokemon Go: virtueel vermaak

Maar er is vandaag de dag niet eens per se meer een speciale bril voor nodig. Ook de camera van je telefoon kan je steeds meer virtuele realiteit zijn. Bijvoorbeeld Pokemon Go, het spel waarbij je Pokemons in de ‘echte’ wereld kon vangen, werd razend populair. Van de een op de andere dag zagen we hordes Pokemon-fans rondrennen met hun telefoon voor het vangen van een Pokemon.

Maar er is een hoop mogelijk met virtuele realiteit. Zoveel dat grote technische bedrijven al heel wat jaren en maanden bezig zijn om de nieuwste technieken samen te voegen. Zo wordt, naast virtual reality, ook augmented reality steeds populairder. Dit is een methode dat er meer is opgericht om digitale beelden over de werkelijkheid te geven. Dus waar virtuele technologie vooral gericht is op vermaak, wordt augmented reality ook praktisch ingezet. Bijvoorbeeld als een virtueel klaslokaal.

AR inzetten voor de maatschappij

Zo kun je deze methode inzetten voor bijvoorbeeld leerprocessen, bijvoorbeeld bij coassistenten, zodat ze eerst op virtuele patiënten kunnen oefenen. Maar ook bijvoorbeeld voor het leren gebruiken van make-up. Je kunt hele kamers inrichten met virtuele reality. En Google experimenteert zelfs met het real life wijzen van de weg door een stippellijn in de werkelijkheid te plaatsen als je door de camera van je telefoon kijkt.

Maar virtuele technologie de wereld dan net een beetje mooier? Zo zou je het kunnen zien. Het wordt naast vermaak dus ook ingezet voor het verbeteren van de maatschappij waarin we leven. Dat is een mooie ontwikkeling waarvan we in 2020 nog veel meer gaan zien.