Wat zijn de verschillen tussen een WordPress website en een volledige gecodeerde website?

Iedereen die een eigen onderneming heeft in welke zin dan ook, weet hoe belangrijk het is om een goede website te hebben. Dit is namelijk je online visitekaartje, en tegenwoordig wordt de voorkeur gegeven aan online marketing. Voorheen focusten mensen namelijk veel meer op offline marketing. Sinds de komst van het internet is dit echter vrij ondenkbaar geworden. Als je eenmaal aan de slag gaat met een website, dan zijn er een hele hoop beslissingen die gemaakt moeten worden. Met misschien één van de belangrijkste: de totstandkoming van de website. Ga je voor een kant-en-klare WordPress site of een volledig gecodeerde eigen website? Wij bespreken de verschillen en voordelen.

person using MacBook Pro

WordPress

Het grote voordeel van een website bij WordPress hosting maken is dat het standaard format van WordPress in veel gevallen op welke website goed staat. Er is een standaard lay-out waar veel verschillende websites gebruik van kunnen maken. Het enige wat je hoeft te doen is invulling te geven aan de kleuren, logo’s en tekst. Dat maakt het kiezen voor WordPress een hele verstandige keuze voor iedereen die niet heel handig is met coderen. Zelfs las je helemaal niks met computers hebt, dan nog is er een grote kans dat je het ontwerpen van WordPress websites goed zou kunnen begrijpen.

Dat fijne en toegankelijke van WordPress kan echter ook een nadeel zijn. Je hebt binnen de kaders van WordPress niet alle ruimte om volledig je eigen gang te gaan met de invulling van jouw website. Je bent letterlijk en figuurlijk gekaderd door het format van WordPress. Zou je dus echt een hele geavanceerde website willen die volledig is aangepast op jouw wensen, dan zou je kunnen overwegen om je website te (laten) coderen.

Toch is WordPress één van de goedkoopste mogelijkheden als het gaat om het ontwikkelen van een website. Deze goedkope hosting zorgt ervoor dat zelfs ondernemers met een klein budget een professionele website kunnen krijgen.

Volledig gecodeerde website

Je zou er ook voor kunnen kiezen om je website volledig te laten coderen, van begin tot eind. In dat geval weet je dat de website volledig ontworpen is voor jou en jouw wensen. In principe zou je bijna alles kunnen coderen wat je wenst – wat het aantrekkelijk maakt voor bedrijven met bijzondere wensen voor hun website.

Het nadeel hieraan echter is dat het over het algemeen veel geld kost. Soms zelfs heel veel geld. Je kunt zo duizenden euro’s kwijt zijn aan het laten coderen van een eigen website. Het is aan jou de vraag of het waard is dit te doen. Ben je een startende ondernemer met een klein budget, dan zou je het laten coderen van een website misschien beter kunnen laten. Tenzij je zelf het coderen gaat oppakken, maar voordat je dat onder de knie hebt ben je waarschijnlijk maanden (tot jaren) verder. Het vinden van iemand die voor jou kan coderen is niet altijd even makkelijk en kan oplopen tot duizenden euro’s aan kosten. Heb je een goedlopend bedrijf en weet je dat het de investering in een geavanceerde website waard is? Dan is dit misschien de meest geschikte optie voor jou.