Welke kosten kan je maken op de zaak?

Je hebt een eigen bedrijf. Dat betekent ook dat jij je zakelijke uitgaven moet gaan bijhouden. Maar wat zijn nu eigenlijk zakelijke kosten? Wij zetten alle zakelijke kosten voor je op een rij 

Wanneer jij een bedrijf hebt maak je kosten die noodzakelijk zijn voor je bedrijf. Al bij je inschrijving begint het met de kosten die je maakt bij de KVK. Heb jij een bedrijf in de techniek dan kan het zijn dat jij bouwmaterialen moet kopen. De aanschaf van deze materialen moet je goed bijhouden, want omdat ze noodzakelijk zijn mag jij ze afschrijven. Welke kosten je nog meer kan afschrijven via je bedrijf zetten wij voor je op een rij

Internet

Omdat jij een eigen bedrijf hebt is goed internet natuurlijk belangrijk. Zo kan je bijvoorbeeld jouw zakelijk glasvezel abonnement afschrijven via jouw bedrijf. Je kan nu dus internetten op kosten van de zaak. Natuurlijk betaal jij uiteindelijk deze kosten, maar deze worden weer verrekend met de omzet. Uiteindelijk dus een stuk voordeliger.

Telefoonabonnement 

Ook bellen is belangrijk als ondernemer. Je zal soms uren aan de telefoon hangen met een klant of je belt vanuit de auto nog even met je boekhouder om te kijken of hij alles wel goed heeft geregeld. De kosten voor dit telefoonabonnement moet je ook goed bijhouden, want deze zijn aftrekbaar. 

Materialen 

Wanneer jij materialen aanschaft die jij gebruikt voor je onderneming mag je deze inleveren als zakelijke kosten. Zoals de belastingdienst zelf zegt: ‘zakelijke kosten zijn de kosten die binnen redelijke grenzen nodig zijn voor de uitoefening van uw onderneming’. Wanneer jij een klusjesman bent heb je gereedschap nodig. Als yogadocent heb jij yogamatjes nodig. Dit zijn redelijke grenzen waar ze het over hebben. 

Diensten bij andere ondernemers 

Stel jij wil je website op een goede manier laten maken door een webdesigner. Dan kan je dit meenemen in je administratie. Dit zijn namelijk diensten die jij nodig hebt om je bedrijf goed te laten draaien. Ook een opleiding past binnen deze diensten. Hierbij is het wel belangrijk dat het nog steeds binnen de redelijke grenzen valt voor het uitoefenen van jouw onderneming.