Welke online betaalmethode past het best bij mijn online onderneming?

Online shoppen, we doen het de laatste jaren steeds meer. Dit is niet gek, want veel mensen ervaren het gemak ervan. Verkoop jij producten via het internet? Dan wil jij het jouw klanten zo makkelijk mogelijk maken. Dit begint bij een goede, overzichtelijke website. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat klanten makkelijk, snel en veilig kunnen betalen. Hiervoor maak je gebruik van online betaalmethoden. Probleem is alleen dat veel online ondernemers niet weten welke methode het beste bij hun online onderneming past. Geldt dit ook voor jou? Wij zetten hier een aantal betaalmethoden op een rijtje, zodat jij straks een weloverwogen keuze kunt maken.

iDEAL
Wanneer jij een product koopt via een Nederlandse webshop, kun je nagenoeg altijd via iDEAL betalen. Via deze betaalmethode worden dagelijks 1,5 miljoen betalingen gedaan. Focus jij je voornamelijk op de Nederlandse consument? Dan mag iDEAL zeker niet ontbreken als betaalmethode op jouw website. Grote voordeel van deze betaalmethode is dat consumenten af kunnen rekenen via hun eigen bank. Klanten selecteren eerst hun bank uit een lijst en worden vervolgens doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van deze bank. Om een betaling af te ronden, wordt gebruikgemaakt van e.dentifier, app, QR-code of sms.

Bancontact
Nederlandse consumenten kunnen makkelijk en snel betalen via iDEAL. Richt jij je ook op de Belgische markt? Dan moet jij jouw betaalmogelijkheden hierop aanpassen. Belgen kunnen namelijk niet afrekenen via iDEAL. Om jouw Belgische klanten ook makkelijk, snel en veilig te laten betalen, voeg je Bancontact toe als betaalmethode. Dit is namelijk de bekendste online betaalmethode in België. Net als bij iDEAL worden betalingen ook afgerond in de eigen, vertrouwde bankomgeving. Bijkomend voordeel van Bancontact is dat het hier om een directe en gegarandeerde betaling gaat. Dit zorgt voor zekerheid en veiligheid, ook voor jou als webshopeigenaar.

Creditcard
Wil jij dat klanten van over de hele wereld bij jou kunnen bestellen? Dan heb je niet genoeg aan de betaalmethodes iDEAL en Bancontact. Nee, want deze methodes zijn alleen bruikbaar voor Nederlanders en Belgen. Om het ook voor mensen uit andere landen mogelijk te maken om producten te bestellen, bied je jouw klanten de mogelijkheid met creditcard te betalen. Grote voordeel van deze creditcardbetalingen is dat ze laagdrempelig zijn. Ook zonder saldo kun je namelijk bestellen met een creditcard. Bovendien zijn producten die klanten kopen minimaal 180 dagen verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Wil je het ook voor mensen zonder creditcard mogelijk maken om bestellingen te plaatsen? Dan is het verstandig ook de betaalmethode PayPal toe te voegen aan jouw website.

AfterPay
Steeds meer Nederlandse, Belgische en Duitse sites bieden hun klanten de mogelijkheid om achteraf te betalen. Dit kan met behulp van de betaalmethode AfterPay. Deze methode is het best vertegenwoordigd in de fashionbranche. Bang dat jij het geld niet krijgt wanneer je AfterPay gebruikt? Dat is niet nodig. AfterPay voert namelijk eerst een risicocheck uit. Op basis van deze check bepaalt de partij of het vertrouwd is om de klant achter af te laten betalen of niet. Is dit het geval? Dan ben jij gegarandeerd van uitbetaling van het orderbedrag. Wil je jouw klanten de mogelijkheid bieden om achteraf te kunnen betalen? Dan kun je niet alleen kiezen voor AfterPay, maar ook voor Klarna.