Er komen steeds meer slimme apparaten op de markt. Al deze apparaten functioneren via een internetverbinding. Vaak kan je de slimme apparaten via je smartphone bedienen. Denk bijvoorbeeld aan de slimme deurbel. Via jouw smartphone kan je zien wie er voor de deur staat zonder dat je thuis hoeft te zijn. Slimme apparaten zorgen voor meer rust en je hebt de controle over je eigen huis. Soms hoeven slimme apparaten niet aangestuurd te worden, maar kunnen ze zelf acties uitvoeren. Welke slimme apparaten heb jij in huis?
Slimme verlichting
Slimme verlichting is populair en hoort zeker in jouw smart home thuis. De slimme lampen verlichten een ruimte, maar kunnen er ook voor zorgen dat verlichting aan- of uitgezet wordt. Dit kan o.a. via de bijbehorende app op je smartphone. Wil je dat er op een bepaald moment lampen aangaan? Dan kan je dit via de app instellen. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat de lampen in je slaapkamer aangaan zodra de wekker afgaat. Of dat de lampen uitgaan zodra jij je woning verlaat. Slimme verlichting kan communiceren met je andere slimme apparaten in huis. Met slimme lampen heb je de mogelijkheid om de verlichting in huis te automatiseren.
Slimme deurbel
Schaf een slimme deurbel aan en jij weet altijd wie er voor je deur staat. Er komt een melding binnen op je smartphone zodat je op afstand kan communiceren met degene die voor je deur staat. De app slaat alles op zodat je ook achteraf de camerabeelden kan terug kijken. Een slimme deurbel geeft je een veilig gevoel; je voordeur is altijd beveiligd. En verwacht je een pakketje? Dan kan je communiceren met de pakketbezorger terwijl je niet thuis bent. Via je smartphone kan je aangeven dat je ze het pakketje bij de buren of op een andere plek rondom huis.
Slimme speakers
Slimme speakers zijn erg handig en je kan ze overal in huis neerzetten. Slimme speakers staan nog in de kinderschoenen, maar in sommige landen zijn ze al volop te koop. Wat voorheen alleen je smartphone kon, kan een slimme speaker nu ook. Je lampen aan/uit doen, de televisie bedienen of je favoriete muziek afspelen. En dit doe je simpelweg door tegen de speaker te praten. Een slimme speaker is eigenlijk jouw nieuwe digitale assistent. Jij geeft de speaker opdracht met je stem en hij gaat voor jou aan het werk. Vanuit jouw stoel pizza bestellen zonder dat je er iets voor hoeft te doen; wie wil dat nou niet? Slimme speakers die Nederlands praten zijn nog niet verkrijgbaar. Tot die tijd kan je kiezen voor een bluetooth speaker. Laat speakers bedrukken met een logo of leuke print. Bedrukte speakers zijn een leuke toevoeging aan ieders huis.
Slimme keuken
Je keuken op afstand besturen? Schaf een slimme keuken aan. Je keuken is verbonden met internet en je kan hem bedienen via een app. Kom je net uit het werk en heb je haast? Met één druk op de knop zet je de oven aan. Ook onderdeel van de keuken is de slimme koelkast. Sta je in de supermarkt en weet je niet zeker of je nog melk thuis hebt, dan kan je via je smartphone zien of er nog melk in de koelkast staat. Op jouw slimme kookeiland kan je niet alleen koken, maar ook je favoriete recept zoeken. Je kan het eiland bedienen met je vinger of je kan er tegen praten. Met een slimme keuken houd je genoeg tijd over voor andere dingen.
Ga je binnenkort beginnen met het aanleggen van slimme apparatuur in je huis? Dan heb je vast en zeker wat gereedschap nodig. Maak een lijstje met gereedschap dat je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een boormachine, schroevendraaiers, een rolmaat en een zaag. Geef je gereedschap als cadeau weg? Personaliseer ze dan. Denk bijvoorbeeld aan rolmaten bedrukken met de naam van de ontvanger.