WeTransfer alternatief: 5 andere sites/tools om grote bestanden te sturen

Even snel een Word-document naar een collega, familielid of een vriend sturen: geen probleem. Maar zodra het bestand te groot is, dan zit je met de gebakken peren. Veel bestanden zijn al snel te groot voor mailtje. En om nou alles vakantiefoto’s stuk voor stuk te mailen? Dat is natuurlijk geen doen. De oplossing is het versturen met bijvoorbeeld WeTransfer. Maar zijn er nog meer sites of tools waarmee je grote bestanden kunt opsturen? Wij vertellen het jou in deze blog!

WeTransfer is zo handig omdat je met een simpele klik veel bestanden kunt uploaden. Je kunt tot wel 2 GB per keer versturen en dat is dus al heel veel. Eventueel kun je er zelfs voor kiezen om de bestanden op te delen wanneer het te veel wordt. Maar je kunt ook kiezen voor een betaalde versie waarbij je nog veel meer kunt versturen in één keer. Je vult je eigen e-mailadres in en vervolgens het mailadres van degene waar je het naartoe gaat sturen en klaar ben je. Easy as that! Vervolgens krijgt de ander een link waarmee het dan weer kan gaan downloaden. Je kunt ook alleen de downloadlink versturen naar de ander. Het lastige is wel dat je link na 10 dagen verloopt. Dat betekent dat de andere partij niet te lang kan wachten. Hierna wordt namelijk de server verwijderd. Hoewel het dus een heel handige manier is, zitten er ook wel wat haken en ogen aan. Laten we kijken welke opties je nog meer hebt:

    1. DropSend
    2. SendAnywhere
    3. Dropbox
    4. Google Drive
    5. TransferXL

1. DropSend

Je kunt ook gebruikmaken van DropSend. Dit is een hoogwaardig alternatief voor WeTransfer. Maar waarom zou je dan geen gebruikmaken van WeTransfer? Het grote voordeel van DropSend is dat je namelijk tweemaal zoveel GB’s kunt versturen. Je kunt dus niet 2 GB versturen, maar je kunt wel 8 GB versturen. En dat niet alleen. Je kunt het ook nog eens langer bewaren, namelijk 14 dagen. De bestanden zijn dus langer te downloaden wat vaak nog weleens handig kan zijn. Hoe vaak glipt zo’n mailtje er net tussendoor. Het enige dat je moet doen is een beveilingscode invoeren, maar verder werkt DropSend net zo makkelijk als WeTransfer. Zit er dan helemaal geen nadeel aan? Het lastigste is dat je maar een aantal keer gratis gebruik mag maken van deze online service. Maar dat aantal ligt wel op 5 keer. Dus dat is nog aardig wat. Wil je meer? Dan moet je een betaald account installeren.

2. SendAnywhere

Een andere manier is het gebruik maken van SendAnywhere. Waar DropSend en WeTransfer nog veel op elkaar lijken, is dat met SendAnywhere niet zo. Je hoeft namelijk geen e-mailadres in te vullen en er is geen limiet ingesteld. Dus je hoeft je niet aan een x-aantal GB te houden. Klinkt ideaal! Maar er is ook een nadeel. De bestanden moeten binnen 10 minuten gedownloaden zijn. Daarna zullen ze automatisch worden verwijderd. Er is ook een 24-uursoptie, dan krijg je een code en iedereen met die code kan het downloaden.

3. Dropbox

Dropbox ken je misschien nog wel uit de tijd dat je studeerden. De plek waar je jouw documenten moest inleveren waar je flink op had gezwoegd. Maar de basisversie van Dropbox bestaat uit 2 GB opslagruimte. Je kunt hier bestanden neerzetten en een link doorsturen naar de mensen die het nodig hebben. Je kunt ook een groep aanmaken wanneer je regelmatig wat moet delen. Zodra de ander het dan heeft kun je het bestand er weer uitgooien. Snel en gratis. Je kunt hier namelijk bestanden en ander cloudmateriaal handig en overzichtelijk delen met bijvoorbeeld een team. Genoeg ruimte voor documenten, belangrijke bestanden en foto’s. Ook als je die niet direct wilt delen met anderen is het handig om hierin te werken.

4. TransferXL

Deze dienst lijkt ook weer meer op WeTransfer. Sterker nog, zelfs het uiterlijk van de website doet je denken aan WeTransfer. De werken is bijna identiek. Maar er zijn ook kleine verschillen te ontdekken. Je hoeft bijvoorbeeld geen account aan te maken, maar je krijgt wel veel meer limiet. Zeg maar gerust: géén limiet. En dat is wederom een groot voordeel. Je kunt op dezelfde manier bestanden slepen en uploaden. Ook het ontvangen gaat op dezelfde manier. De andere partij krijgt een link en vervolgens wordt alles gedownload.

5. Google Drive

Google Drive werkt op dezelfde manier Dropbox. Het is een app van Google die je op heel veel verschillende plekken kunt downloaden. Het voordeel hieraan is dat je vanuit verschillende plekken kunt werken. Je kunt ook mensen toevoegen aan je team, zodat zij ook in dezelfde documenten kunnen werken. Hierdoor is het ook makkelijk om mensen bestanden door te sturen. Ze kunt direct zien als ze in het document werken. De gratis versie biedt 15 GB en dat is toch genoeg om zeker in het begin mee uit de voeten te komen.

Wat kun je allemaal met deze opties?

Zoals je kunt zien zijn er meer opties die je kunt gebruiken. Hoewel WeTransfer vaak als eerste wordt genoemd, kun je ook anderen opties kiezen. Welke bij jouw vraag past, is vooral afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt en hoeveel GB je nodig hebt. WeTransfer is het meest toegankelijk wanneer je het niet zo vaak gebruikt en als je niet zoveel GB wilt versturen. Anders kun je deze lijst erbij houden en een andere optie kiezen.

Deze online services zijn ideaal voor als je documenten, foto’s, video’s en geluidsbestanden wilt verzenden naar iemand. Zo kun je makkelijk grote bestanden sturen die je niet via de mail kwijt kunt.