Whatsapp groep verwijderen: hoe moet dat?

Steeds vaker krijg je een berichtje op je toestel, dat iemand je heeft toegevoegd aan een WhatsApp groep. Het is soms leuk en soms ook ongewenst. Het zou natuurlijk beter zijn als men je vooraf zou vragen of je wel of niet bij de groep zou willen komen. Het is echter nog niet zover, dat dit mogelijk is bij WhatsApp. We kunnen natuurlijk niet zonder WhatsApp en we zullen dus WhatsApp niet verwijderen. Het is echter wel zo, dat we onszelf uit de groep kunnen verwijderen en dus de WhatsApp groep kunnen verwijderen. De vraag is vaak: Hoe? We helpen je er graag mee.

Hoe kun je een WhatsApp groep verwijderen?

Wanneer je de groepsbeheerder bent dan kun je de hele groep opheffen en alle deelnemers verwijderen. Wanneer alle deelnemers verwijderd zijn moet je de groep verlaten om de optie te zien, dat je de groep kunt verwijderen. Laten we het in een paar stappen doornemen. De stappen zijn als volgt:

  • Ga naar de groep in WhatsApp
  • Klik nu op het onderwerp van die groep
  • Tik of klik op de persoon welke je wilt verwijderen
  • Android: Kies “verwijderen {contact}” en dan op OK
  • iPhone: Kies “Verwijder uit groep” en dan op Verwijder.
  • Windows Phone: “Tik op verwijderen {contact} en dan op ja.
  • Op de Webversie / Desktop versie van WhatsApp klik je op menu en dan naast de naam van de persoon en vervolgens verwijderen en weer verwijderen.

Hoe kun je groepsapp verlaten of verwijderen op WhatsApp?

Hoe kun je groepsapp verlaten of verwijderen op WhatsApp

WhatsApp is erg prettig om te gebruiken. Het is gemakkelijk om zo contact te houden met je vrienden, familie, kennissen en collega’s. Het is goed om de verschillende opties te gebruiken van dit programma. Een nadeel kan zijn als mensen je aan een groep toevoegen om een groepsgesprek te starten. Wanneer je hier niet van gediend bent dan kun je deze groepen ook verwijderen. Het kan namelijk vervelend zijn als je er vaak een melding over krijgt en de meldingen een onzinnige boodschap hebben. Je kunt de meldingen uitzetten. Je doet dit door het gesprek te openen, de groepsnaam aan te klikken en dan op aangepaste meldingen te kiezen. Klik op stil en dan een periode (een jaar is mogelijk). Je blijft dan wel lid van de groep zonder iedere keer berichten te krijgen.

Lees ook eens: