Whatsapp op Tablet installeren: stap voor stap

‘Ik stuur wel even een appje!’ De manier om te communiceren is tegenwoordig natuurlijk via Whatsapp. Inmiddels heeft iedereen met een smartphone toch wel deze handige applicatie om mee te kunnen communiceren, maar hoe krijg je ook Whatsapp op je tablet?

Whatsapp

Voor degenen die nog minder bekend zijn met Whatsapp, het is een applicatie die je kan downloaden op je smartphone. Je kan er gemakkelijk mee communiceren via je telefoonnummer. Iedereen die jij in je contactenlijst hebt, kan je een berichtje sturen. Het is dus net wat anders dan het sms’en van vroeger. De sms’jes kostten een paar cent per sms, waar je weer beltegoed voor moest kopen, of later een abonnement voor moest hebben. Bellen was toen ook nog populairder, dus zo veel hoefden we niet te sms’en.

Met de komst van smartphones werd dat allemaal even net wat anders. Met name de jongere generatie kon vliegensvlug berichtjes versturen en beantwoorden. Het bellen werd steeds minder populair en de ‘whatsappjes’ vlogen heen en weer. Whatsapp is inmiddels al elf jaar oud. Op 3 mei 2009 werd de app voor het eerst uitgebracht. In 2014 werd Whatsapp gekocht door Facebook voor het verbluffende bedrag van 19 miljard dollar, omgerekend zo’n 14 miljard euro.

WebWhatsapp

De mogelijkheid om via Whatsapp te communiceren via je tablet, laptop of desktop bestaat natuurlijk al een tijdje. Dat kan vrij makkelijk via WebWhatsapp. Misschien heb je deze functie zelf ook al eens gebruikt. Je start je tablet, laptop of desktop op en zoekt op internet WebWhatsapp op. In het inlogscherm krijg je een QR-code te zien die je kan scannen met je smartphone. Als je deze code hebt gescand, kom je in je normale Whatsapplijst terecht. Het huidige gesprek dat je voert staat rechts in beeld en de lijst met gesprekken en je contacten staat links in beeld. Het nadeel van deze functie is dat je telefoon altijd in de buurt moet blijven en verbonden moet zijn met internet.

Whatsapp op je tablet

Whatsapp op je tablet

De app Whatsapp op je tablet downloaden kan nog niet. Je kan alleen via een omweg whatsappen op je tablet. Whatsapp is namelijk gekoppeld aan je telefoonnummer en dus aan je simkaart. Die zit natuurlijk in je smartphone en de meeste tablets hebben geen simkaartslot. We doen het dus anders.

Via de app Tablet Messenger gebruik je toch Whatsapp, zonder een extra simkaart. Deze app helpt je om via WebWhatsapp toegang te krijgen tot al je gesprekken en contacten. Volg de volgende simpele stappen en je kan lekker Whatsappen.

Download en open Tablet Messenger

Als je op je tablet zit en je gaat naar Google Play Store, kan je de app Tablet Messenger downloaden. Wanneer je de app opent, zie je een grote QR-code. Deze kan je scannen met de scanner van Whatsapp op je smartphone.

Scan de QR-code

Open Whatsapp op je smartphone en klik rechtsboven op de drie puntjes. Selecteer vervolgens ‘Whatsapp Web’. Je camera zal automatisch tevoorschijn komen. Nu kan je de QR-code scannen die op je tablet staat. Als het goed is, opent WebWhatsapp zich en is het programma klaar voor gebruik. De verbinding zal dus alleen aanblijven als je smartphone in de buurt is en verbonden blijft met internet. Loop je met je telefoon weg, vervalt ook de verbinding met je tablet.

Meld je af via je smartphone

Ga je je tablet delen met anderen en wil je niet dat iedereen in jouw naam berichtjes kan sturen? Meld je dan af via Whatsapp. Ligt je tablet de hele dag thuis en ben jij de enige die hem gebuikt, dan hoef je dat niet per se te doen. Na verloop van tijd of als je telefoon te ver weg is voor de verbinding, logt hij zelf uit en moet je de eerste stappen weer herhalen als je opnieuw gebruik wil maken van WebWhatsapp.

Vooral als je op een openbaar apparaat zit, bijvoorbeeld een computer of tablet op school of in de bibliotheek, is het verstandig om jezelf af te melden van WebWhatsapp. Als iemand eventueel snel na jou zou inloggen, kan het zijn dat WebWhatsapp nog aanstaat en de volgende persoon berichtjes vanuit jouw naam zou kunnen versturen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Meld je af via jouw smartphone.

Wanneer je verbinding maakt met Tablet Messenger krijg je een melding op je telefoon ‘Whatsapp is momenteel actief’. Klik hierop om de verbinding weer te verbreken en uit te loggen op je tablet. Hetzelfde geld voor je desktop. Je kan in het scherm bij je profiel weer op de drie puntjes klikken en onderaan op ‘afmelden’ klikken. Je wordt dan uitgelogd van WebWhatsapp.

De app op je tablet

Je kan ook de Whatsapp app op je tablet installeren. Het grote nadeel hiervan is dat je dan niet meer Whatsapp op je telefoon kan gebruiken. Bij het installeren van Whatsapp moet je namelijk altijd een telefoonnummer opgeven. Gebruik je je eigen, doet Whatsapp het niet meer op je smartphone, tot dat je dat weer omwisselt als je wil. Je kan natuurlijk ook een tweede telefoonnummer aanschaffen als je per se via je tablet wil appen. Toch is Web whatsapp de makkelijkste manier. Even scannen en je kan gelijk kletsen.

Whatsapp op meerdere telefoons

De mogelijkheid om te whatsappen met meerdere telefoons tegelijk zit eraan te komen. De website WABetainfo duikt regelmatig op als het gaat om innovatie en testversies van deze chat-app. Het is nog onzeker wanneer deze nieuwe hack gaat uitkomen, maar we weten dat Whatsapp op de achtergrond werkt aan deze nieuwe mogelijkheid. Misschien kunnen we dus straks ook gemakkelijk op onze smartphone én tablet tegelijk whatsappen zonder moeilijkheden!

 

Lees ook eens: