Zakelijk internet, wat zijn de voordelen en nadelen? 

Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om een goede internetverbinding te hebben. Zakelijk internet kan je hierbij helpen. Wij geven je zowel de voor- als nadelen van zakelijk internet. 

Je gaat naar je kantoor en je stoel staat al heerlijk ingesteld op de juiste hoogte. Dus jij gaat weer fris en fruitig voor je computer zitten om de dag te beginnen. Ineens zie je dat het internet niet werkt. Je probeert te bellen met de provider, maar het duurt enorm lang tot je iemand aan de telefoon hebt. Vervolgens wordt er verteld dat ze er binnen 5 dagen iemand voor langs kunnen sturen. Dit is één van de problemen wanneer je als ondernemer geen zakelijk internet hebt. 

Voordelen van zakelijk internet voor ondernemers 

Wij adviseren voor iedere ondernemer om over te gaan op zakelijk internet. Wij hebben alle voordelen al even voor je op een rij gezet. 

  • Makkelijk btw terug te vragen bij een zakelijk internetabonnement door de handige factuur 
  • Je bent beter beschermd tegen DDoS aanvallen met zakelijk internet. 
  • Creëer een compleet bedrijfsnetwerk en een perfecte infrastructuur met sd wan. Wat is sd wan?
  • Problemen met het internet? De provider schiet binnen 24 uur te hulp
  • Extra diensten afsluiten met zakelijk internet. Zoals alarm, pinbetalingen of vaste IP-adressen.
  • Internet van de beste kwaliteit als ondernemer.

Je ziet dus dat er enorm veel voordelen zijn aan het hebben van zakelijk internet. Wij lichten de grootste voordelen nog even voor je uit. 

Handig een factuur 

Eén van de grote voordelen is dat je factuur krijgt na iedere maand. Hier staat duidelijk op aangegeven wat het BTW is van jouw internet. Voor de boekhouding is dit ideaal. Daarnaast geeft het ook meer overzicht. 

Betere bescherming 

De bescherming die je krijgt als ondernemer is een stuk groter dan de bescherming die je krijgt als niet ondernemer. Dit heeft te maken met dat bedrijfsgegevens vaak een stuk gevoeliger zijn dan persoonlijke gegevens van iemand. 

Beste hulp altijd dichtbij 

Als ondernemer krijg je de beste hulp en word je altijd binnen 24 uur geholpen. Hier betaal je natuurlijk wat extra voor in prijs. Maar dat is wel zo handig, want dan zit je niet met de problemen zoals we die in de intro van dit artikel beschreven hebben. 

Snelste internet

Snel internet is misschien wel de beste reden dat je zakelijk internet gebruikt. Je hebt klanten met wie je snel wil kunnen communiceren. Hoe sneller je internet hoe meer werk je ook kan verzetten. 

De nadelen van zakelijk internet 

Natuurlijk zijn er ook nadelen van zakelijk internet. Vooral de prijs is een groot nadeel. Dit heeft te maken met de service die wordt verleend wanneer je zakelijk internet aanschrijft. Bijvoorbeeld wanneer je problemen hebt. Maar ook de snelheid van het internet telt mee. 

Helaas kan de snelheid niet overal gegarandeerd worden in verband met het glasvezelnetwerk in Nederland. Dit is nog niet overal beschikbaar, dus soms zal je als ondernemer gewoon gebruik moeten maken van kabel internet.