Zo ben je duurzaam bezig met je mobiele device

Ben je zelf niet zo heel handig met een smartphone of tablet (of moet je er toch echt eens eentje aanschaffen) maar wil je er graag meer over weten als je iets wilt opzoeken op internet of wil je meer leren en kunnen over social media? Dan zijn er tal van manieren om wijzer te worden. Lees zeker onze tips hierover eens door want zo ben jij straks niet meer de grote onbekende op internet en stuur je je berichten ook nog eens duurzaam.

Kijk goed met welk apparaat jij online wilt gaan

Zijn veel van je vrienden actief op diverse social media kanalen zoals bijvoorbeeld Instagram, Facebook, TikTok of willen ze jou ook graag eens een appje sturen, maar ben jij daar nog niet zo mee bezig of weet je niet zo goed hoe je dat het beste kunt aanpakken? Zorg er dan eerst voor dat je een goed device hebt dat bij je past en waarmee jij ook eenvoudig online kunt gaan. Dit kan voor iedereen verschillend zijn want de een werkt nu eenmaal liever op een smartphone of tablet, terwijl de ander de voorkeur geeft aan werken op een laptop.

Kijk voor een gebruikt device

Ga je voor groen? Dan is het zeker het overwegen waard om voor een gebruikt oftewel tweedehands device te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een smartphone van iemand anders kopen die een nieuw exemplaar wil hebben. Vaak worden dit soort telefoons al na een paar jaar ingeruild en zijn ze nog prima te gebruiken. Zo kun jij ze een tweede leven gunnen en dat is alleen maar goed. Het kost je minder en het apparaat wordt niet direct weggegooid. Denk ook eens aan een refurbished toestel. Niks mis mee en jij kunt er nog jaren mee doen.

Zoek een groene vervoerder

Ben je van plan een refurbished toestel te bestellen bij een aanbieder van telefoons of via een website waarop dit soort devices worden aangeboden? Kijk dan even goed wat er allemaal mogelijk is en zoek een groene manier om de telefoon of ander apparaat te vervoeren. Als je deze misschien zelf kunt ophalen in de winkel, ga dan met de fiets, het openbaar vervoer of kies voor elektrisch rijden. Dat laatste komt steeds meer in trek en opladen is tegenwoordig ook onderweg een koud kunstje. Met een e-flux charging station is de accu van je auto zo weer vol.

Kijk wat jij handig vindt om te gebruiken

Heb je een goed apparaat weten aan te schaffen? Dan kan je avontuur op social media beginnen. Kijk goed wat er allemaal te doen is en vraag je vrienden om hulp als je er zelf niet zo goed uitkomt. Zo kun jij ook leren appen, berichten, foto’s en filmpjes maken en sturen via de kanalen die jij het fijnste vindt om mee te werken. Kijk goed welke kanalen je vrienden gebruiken, want op die manier leg je natuurlijk het makkelijkste en het snelste contact. Spring zuinig om met elektriciteit en gebruik de spaarstand op het device wat vaker. Scheelt aanzienlijk en is beter voor het milieu.