Zo bescherm je jouw bedrijf tegen cybercriminaliteit

Het afgelopen jaar hebben we gezien hoe veel cybercriminaliteit is gestegen bij veel bedrijven. Dit heeft natuurlijk te maken met de pandemie en het thuiswerken. Een bedrijven waren hier niet goed op voorbereid waardoor werknemers vanuit huis niet altijd veilig te werk gingen. Dit resulteerde tot veel cybercriminaliteit. Gelukkig zien we dat een hoop ICT security bedrijven tips delen hoe je jouw bedrijf kunt beschermen tegen deze criminaliteit. Lees snel verder!

Up to date software gebruiken

Een software die lange tijd geleden voor het laatst geüpload is, is voor cybercriminelen de ultieme weg naar hacken toe. Installeer daarom altijd updates voor elk programma op je laptop. Je kunt hierbij gebruik maken van automatische updates, zodat anderen dit niet vergeten en zodat je zeker weet dat elke laptop geüpdatet is.

Zorg voor veilige wachtwoorden

We hebben het de afgelopen jaren veel voorbij zien komen, maar tegenwoordig bieden devices zoals een laptop en een smartphone zelf unieke wachtwoorden aan. Dit zijn vaak wat langere wachtwoorden met vreemde tekens, cijfers, hoofdletters en meer. Deze wachtwoorden zijn een stuk lastiger te achterhalen dan een wachtwoord die je sinds jongs af aan hebt en overal gebruikt.

Voldoende testen uit laten voeren

Vergeet ook niet om iedere software en ieder wachtwoord, maar ook iedere werknemer te testen om te kijken hoe veilig er te werk gaat binnen het bedrijf. Je kunt tegenwoordig een pentest laten uitvoeren om te meten hoe veilig je bedrijf daadwerkelijk is. Door dit regelmatig uit te laten voeren kun je zo veilig mogelijk leren werken.

Vergeet hierbij ook niet om trainingen aan te bieden bij werknemers, zodat iedere werknemers goed op de hoogte is van de gevaren wanneer zij niet veilig werken. Het kan natuurlijk iedereen overkomen, maar het is belangrijk dat iedereen in ieder geval altijd goed op de hoogte is.

Contact opnemen met ICT security

Het beste wat je kunt doen is een ICT security bedrijf inschakelen die met jou meekijkt naar de veiligste oplossingen. Uiteindelijk kan geen enkel security bedrijf 100% zekerheid bieden, maar wel is het mogelijk om altijd veilig te werk te gaan. Op deze manier worden risico’s zo veel mogelijk beperkt. Testen zoals een pentest kan een security bedrijf uitvoeren, maar ook het bieden van unieke wachtwoorden en het automatisch laten updaten van allerlei softwares. Zo word je zelf ontzorgd en heb je een expert op het gebied van cyber security.