Een vergelijking van de verschillende Samsung A-serie telefoons

De Samsung A-serie telefoons behoren tot de meest bekende van dit moment. Waarom? Grotendeels omdat de smartphones in deze selectie doorgaans niet zoveel kosten, maar toch perfect zijn voor de gemiddelde gebruiker of als instapmodel.

Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je zomaar de eerste de beste Samsung A-serie telefoon aanschaft. Lees verder voor meer tips en advies om de beste Samsung A-serie smartphone te kopen voor jouw budget en situatie. 

Het belang van vergelijken

 Waarom is vergelijken belangrijk? In de eerste plaats omdat je dan duidelijk zicht hebt op de verschillende prijsklassen en zo geld kunt besparen. Daarbij bestaan er tegenwoordig heel wat verschillende opties op het vlak van prestaties, batterijduur, geheugen en formaat. Diepgaand onderzoek is dan ook essentieel als je geen miskoop wilt begaan. Onderstaand overzicht van de belangrijkste Samsung A-serie telefoons helpt je alvast op weg.

Kenmerken en Specificaties van Samsung A-serie telefoons

1. De Samsung A54

Dit model is zonder twijfel de snelste Samsung A-smartphone en beschikt daarbij over een uitstekende camera met optische beeldstabilisatie. Het resultaat? Foto's bewegen minder snel en zijn ook veel scherper, wat vooral opvalt als je de camera 's nachts gebruikt.

Enkele andere voordelen:

 • Een batterij van 5.000 mAh die een dag meegaat

 • Perfect voor gebruik van apps als YouTube, Spotify en Instagram

 • Een 6,4 inch full HD-scherm met de beste detailweergave tijdens het bekijken van films en series
   

2. De Samsung A34

De A34 maakt minder goede foto's dan de A54, maar overdag is de kwaliteit wel goed. Dit toestel is perfect voor gemiddeld intensief gebruik van apps als YouTube, Spotify en Instagram. Ook deze Samsung A-serie telefoon beschikt over een grote 5.000 mAh batterij, die bij normaal gebruik een volledige dag meegaat.

Nog een voordeel? Je laadt de smartphone in minder dan een uurtje op dankzij de bijgeleverde 25 watt-lader. Daarbij is het scherm van dit model met 6,6 inch iets groter dan dat van de A54.
 

3. De Samsung A23

De Samsung A23 beschikt eveneens over een batterij van 5.000 mAh en een 6,6 inch full HD-scherm voor een optimale weergave van video's en foto's. Houd er rekening mee dat de kleuren bij deze Samsung bij het nemen van foto's iets fletser zijn en dat hij iets moeilijker te hanteren is met één hand.
 

Belangrijke eigenschappen: 

 • Dankzij de sterke processor gebruik je Instagram, Spotify en YouTube probleemloos

 • Met de 3 camera's maak je redelijk goede foto's

 • De batterij gaat een hele dag mee
   

4. De Samsung A14

Zoek je een smartphone voor basisgebruik? Dan is de A14 de beste oplossing. Hoewel dit model geen al te sterke processor heeft, lopen apps als WhatsApp, het internet en eenvoudige spelletjes als Candy Crush wel goed. Aan de andere kant beschikt ook de A14 over een grote 5.000 mAh-batterij, die bij gewoon gebruik zeker een dag meegaat.

De kwaliteit van het scherm maakt duidelijk dat het om een instapmodel gaat. Foto's zijn iets minder scherp dan bij de andere modellen en het scherm zelf is ook wat minder helder. Aan de andere kant ligt de prijs voor dit model natuurlijk een stuk lager.

Welk model past bij jou?

Hoe vind je nu precies de goede Samsung A-serie telefoon voor jouw situatie? Houd rekening met onderstaande factoren: 

 • Gebruik je de smartphone voor zakelijke doeleinden of privé?

 • Wil je goede foto's en video's kunnen maken?

 • Zoek je een compacte smartphone of liever een groter model?

 • Gebruik je vaak apps als YouTube of Instagram?  

Conclusie

De Samsung A-serie omvat goedkopere smartphones met een minder goede beeldkwaliteit en processor, maar ook een stuk duurder opties die aan alle verwachtingen voldoen qua prestaties. Wil je zeker zijn van een Samsung A-serie telefoon die je geld waard is? Doe dan eerst voldoende onderzoek naar de opties en hun verschillen.