7 tips voor het gebruik van jouw Chromecast

De Chromecast is een product van Google waarmee je makkelijk je smartphone, tablet of laptop naar je tv streamt. Het is een soort compacte HDMI-dongle die je aansluit op jouw tv. Door het vervolgens in te stellen op jouw internet, kan je eenvoudig via verschillende apps naar jouw tv streamen. Hieronder geven wij je een paar van de vele mogelijkheden die je hebt met een Chromecast.

Chromecast: wat kan het en hoe gebruik je het? 

Streamen van films en series

De meest bekende functie is het streamen van films en series. Je opent bijvoorbeeld via jouw smartphone de app van Netflix, Disney Plus, of een andere streamingsdienst. Door vervolgens op het streaming icoontje in de app te klikken, speel je jouw favoriete films en series op jouw tv af. Zo kun je op je TV film kijken en op je mobiel tussendoor gewoon whatsappen of je instagram bekijken. Dit werkt uiteraard ook met muziek via streamingdiensten zoals Spotify. 

Download leuke apps

Tegenwoordig zijn er veel leuke apps de je kunt gebruiken met de Chromecast. Zo is er bijvoorbeeld CastPad, waarmee je op het scherm van je tv tekent. Of denk aan apps waarbij je jouw tv omtovert tot een knus haardvuur. Met Google Foto’s laat je gemakkelijk jouw foto’s en video’s van vakantie zien op de tv in plaats van jouw smartphone. 

Kijk live tv

Tegenwoordig hebben de meeste tv zenders hun eigen app. Hierdoor kan je via de Chromecast tv kijken. Download bijvoorbeeld de NPO of KIJK app. Hiermee kijk je niet alleen gemakkelijk programma’s terug, maar zie je ook wat er op dat moment live op tv is. Via de app kan je dus ook live tv kijken. 

Speel spellen

Als je geen grote gamer bent, heb je via de Chromecast voldoende opties voor het spelen van spelletjes. Je speelt het spel dan op de tv en gebruikt jouw smartphone als controller. In de Google store staat vaak precies welke spellen je kunt spelen. Deze spellen hebben in het hoofdmenu het streaming icoontje. Speel bijvoorbeeld Just Dance Now, Angry Birds Friends of DrawParty op jouw tv. 

Deel je scherm

Behalve apps streamen naar jouw tv, is het ook mogelijk om het scherm van jouw smartphone of tablet de delen via de Chromecast. Als je bijvoorbeeld iets op jouw smartphone wilt laten zien, hoeft dat niet op een klein scherm. 

Koppel je computer

Lijkt het je wat om te werken met een veel groter scherm? Met de Chromecast is het ook mogelijk om jouw laptop of computer te koppelen aan jouw tv. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer je foto’s of video’s aan het bewerken bent. Je ziet alles dan groter en met meer detail, zeker wanneer jouw tv een scherm van goede kwaliteit heeft. 

Stream samen met jouw gasten

Willen jouw gasten ook graag een YouTube video aan jouw laten zien of muziek laten horen op Spotify? Het enige wat ze dan hoeven te doen is verbinding maken met het juiste netwerk. Dan zien ook zij het streamingsicoontje in de apps op hun smartphone en kunnen ze gemakkelijk op jouw tv afspelen.