De voor- nadelen van een eigen kantoorruimte huren

Voor veel ondernemers heeft het beheren van een eigen kantoor de voorkeur. Maar helaas is het niet voor iedereen qua kosten weggelegd. Wij zetten de voordelen en nadelen voor je op een rij. 

Je bent net gestart met je onderneming en de eerste klanten kloppen al bij je aan. Je wil ze misschien op een gegeven moment uitnodigen, maar omdat nu bij je thuis te doen voelt zo knullig. Dus daar zit je weer in een café voor een overleg. Na een tijdje zal je hier wel zat van zijn en wil je misschien een plek voor jezelf. Dan kan je gaan kijken naar het huren van een eigen kantoorruimte. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen en ook de nadelen van zo’n kantoorruimte? Wij zochten het voor je uit.  

Voordelen van een kantoorruimte 

Laten we Amsterdam als voorbeeld nemen in dit artikel. Dit is de grootste stad van Nederland en het heeft dus veel kantoorruimtes, maar je wil wel iets dat bij je bedrijf past. Gelukkig heb je veel mogelijkheden om een kantoorruimte huren Amsterdam. Dit zijn de voordelen die er ook nog eens bovenop komen voor je bedrijf:

Betere uitstraling 

Je bedrijf zal een goede uitstraling krijgen wanneer jij een mooi kantoor hebt. In Amsterdam kom je dan toch al snel uit in de binnenstad. Maar ook wanneer jij iets buiten de binnenste ring een kantoor hebt zal je zeker niet slecht uit de verf komen bij klanten. 

Veilig 

Een kantoorruimte is vaak een stuk veiliger dan thuis werken. Vooral wanneer jij producten verkoopt vanuit huis wil je dat op den duur toch via een kantoor doen. Dit omdat er dan meer controle is doormiddel van camera’s en soms zelfs fysieke beveiliging. 

Reistijden 

Amsterdam wordt toch wel gezien als centraal in Nederland. De reistijd voor klanten zal dus ook minder worden dan wanneer jij helemaal buitenaf bij je thuis afspreekt. 

Internetverbindingen 

Ook voor het internet kan je soms beter op een kantoor zitten. Zo is het logischer wanneer je het wil wegschrijven belastingtechnisch. Maar kan je bij goede kantoorruimtes ook zeker zijn van een stabiele en goede internetverbinding. 

Netwerk met andere ondernemers

Als jij in een eigen kantoorruimte zit dan zal je waarschijnlijk ook veel andere ondernemers tegen gaan komen. Dit kan een groot voordeel opleveren voor je onderneming. Zo raak je misschien wil in gesprek met toekomstig partners. 

Nadelen van een kantoorruimte 

Ook zijn er een aantal nadelen te bedenken wanneer jij een eigen kantoorruimte wil gaan huren. Laten we ze op een rij zetten:

De drukte van Amsterdam 

Vooral wanneer jij in een grote stad als Amsterdam jouw kantoorruimte hebt zal je toch met meer drukte zitten. Dit kan leiden tot vertragingen voor klanten, dat is super vervelend voor iedereen. 

Kosten 

Thuiswerken heeft als groot voordeel dat het je minder kost. Zo kan je een eigen kantoorruimte inrichten in een bepaalde kamer en dat is het dan. Je betaalt misschien iets meer aan gas, water en licht omdat je langere periodes thuis bent dan wanneer je een kantoorruimte hebt. 

Wil jij weten wat thuiswerken nu eigenlijk kost? Bekijk dit artikel.