Hoe vind je dé bedrijfsautoverzekering Univé?

Er zijn in ons land uiteenlopende mogelijkheden om een bedrijfsauto te verzekeren. Je hebt hierbij alleen al de keuze uit vele verschillende verzekeringsmaatschappijen. Bij elk ervan heb je in de basis de keuze uit een WA, WA+ of All Risk verzekering. Mocht je het willen, dan kun je daarnaast ook nog kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen. Zo stel je het pakket dat bij jou past helemaal op maat samen. Je kunt bijvoorbeeld een bedrijfsautoverzekering Univé afsluiten. Deze verzekeraar heeft het via de website zo eenvoudig mogelijk gemaakt om niet alleen snel jouw favoriete optie te vinden, maar ook binnen enkele minuten jouw auto verzekerd te hebben. 

WA- of cascoverzekering?

Iedereen die een bedrijfsauto heeft en daarmee rijdend zijn of haar erf af wil, is verplicht om de auto te hebben verzekerd. Althans, dat zijn de regels in Nederland. Hiervoor hoef je niet per se gelijk voor het meest uitgebreide pakket te kiezen. Alleen het beschikken over een WA-verzekering volstaat. Dit houdt in dat je gedekt bent tegen schade die je aan de ander en andermans spullen veroorzaakt. Schade aan de eigen auto wordt met een WA niet vergoed. Wil je dit wél, dan kun je beter kiezen voor een cascoverzekering. Denk hierbij aan de WA+ of Al Risk. De WA+ dekt schade aan de eigen auto tot op een bepaalde hoogte, zoals ruitschade, een aanrijding met een loslopend dier, schade ontstaan door joyriding of door een inbraak. 

Voor dit bedrag is schade gedekt met All Risk 

Het kan gebeuren dat je betrokken raakt bij een ongeval en er nadien het één en ander gerepareerd moet worden. Wil je dat deze kosten vanuit de verzekering ook gedekt zijn, ongeacht of het wel of niet jouw schuld is, dan is de All Risk de beste optie. Deze optie biedt je het meest complete pakket, inclusief vergoeding van schade aan de eigen bedrijfsauto. Bij Univé is letselschade verzekerd tot een bedrag van €6,1 miljoen en materiële schade tot een bedrag van €2,5 miljoen. Daarnaast ben je ook standaard verzekerd voor de vervangingswaarde van je bedrijfsauto. Niet voor niks is de All Risk om die reden het meest aan te raden voor splinternieuwe auto’s tot wagens van maximaal 5 jaar. 

Bestelautoverzekering zzp online afsluiten doe je zo

Overweeg je een bestelautoverzekering zzp online afsluiten bij Univé, dan wil je uiteraard vast eerst de maandelijkse kosten te weten komen. Die bereken je heel gemakkelijk door gebruik te maken van de online-tool op de site. Voer hier het kenteken in van de auto waar het om gaat en houd de overige gegevens van de wagen bij de hand. Die bepalen namelijk ook mede de premie. Verder dien je onder andere het te verwachten aantal kilometers per jaar door te geven en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Er zijn overigens verschillende manieren om tot een fijne pakketkorting te komen, zoals dankzij een no-claimkorting. Ook kun je je maandelijkse bedrag terugschroeven door het eigen risico te vergroten. Dit is standaard €250, maar is eventueel naar wens te verhogen naar €500 of €1.000. Tot slot is er tot 10% pakketkorting te ontvangen, als je meerdere schadeverzekeringen hebt afgesloten bij Univé.