Moet jij een nieuwe bedrijfsautoverzekering afsluiten?

Als je onlangs een nieuwe bedrijfswagen hebt gekocht, is het verstandig om even te checken of je nog wel de juiste bedrijfsautoverzekering hebt. Het kan namelijk zijn dat je oude verzekering niet goed meer aansluit bij jouw nieuwe auto. Daardoor loop je het risico dat je over- of onderverzekerd bent. Ook raden wij je aan om om de paar jaar even te checken of jouw verzekering nog biedt wat jij nodig hebt. Om je te laten zien wat je nodig hebt, zullen wij je in dit artikel uitleggen hoe je tot de perfecte bedrijfsautoverzekering zzp kunt komen. Weet je namelijk waar je op moet letten, dan is het een fluitje van een cent om een goede polis af te sluiten. 

Het belang van een passende verzekering 

Regelmatig horen wij mensen zeggen: een autoverzekering is verplicht, dus ik hoef enkel te zorgen dat ik een autoverzekering heb. Dat is niet geheel onjuist, maar correct is het niet. Het gaat er namelijk niet enkel en alleen om dat je verzekerd bent, maar ook dat je een passende verzekering hebt. Een verzekering sluit goed bij je wagen aan wanneer je een polis kiest die rekening houdt met de leeftijd van je wagen. Heb je een nieuwe wagen, dan kiest men vaak voor de allrisk verzekering. Deze verzekering dekt alle vormen van schade. Daarmee is dit pakket ook het duurst, maar heb je eenmaal schade aan je wagen om wat voor reden dan ook, dan kan deze verzekering altijd uit omdat je schade vergoed wordt. Is je wagen tussen de zes en negen jaar oud, dan kun je de WA+ Beperkt Casco verzekering van Univé nemen. Deze polis keert vele vormen van schade uit, maar je kunt hem niet gebruiken wanneer je door een door jou veroorzaakt ongeval schade aan jouw wagen hebt opgelopen. Tot slot kun je voor auto’s van negen jaar of ouder een WA-basis bedrijfsautoverzekering online afsluiten. Dit pakket is het voordeligst, maar keert dan ook enkel de schade uit die jij een eventuele tegenpartij hebt berokkend. 

Ban nog meer risico’s uit

Als ondernemer wil je wel risico’s nemen, maar geen onnodige. Zorg er daarom voor dat je ook even de aanvullende verzekeringen checkt wanneer je een passende autoverzekering gaat samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de inzittendenverzekering. Hiermee kun je schade aan je passagiers of aan hun spullen laten vergoeden door jouw verzekeringsmaatschappij. Zo weet jij zeker dat jij niet voor de kosten opdraait en bovendien kun je problemen sneller en professioneler afhandelen. Zo wordt een klein akkefietje geen groot incident waardoor je klanten kunt verliezen. 

Je zaken online regelen 

Mocht je gemerkt hebben dat jouw huidige verzekering helemaal niet passend is bij jouw auto of jouw wensen, verander het dan via de site van jouw verzekeringsmaatschappij. Hier kun je alle mogelijke polissen bekijken en de voorwaarden doornemen. Stel jouw ideale verzekering samen en met een paar klikken op je muis is alles vandaag nog geregeld. Zo kun je vanavond nog goed verzekerd de weg op.