Ontdek de oorzaken van slaapproblemen en leer hoe je ze kunt oplossen. Lees onze blog voor tips en advies om een goede nachtrust te bevorderen.

Ondernemen kan lucratief, spannend, uitdagend en risicovol zijn. Je zou je daarom goed in moeten dekken tegen verschillende risico’s. Dit doe je onder meer met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB).

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering precies?

Een AVB verzekering is een verzekering waarmee je schade dekt die ontstaat door jou, je werknemer of je producten. Stoot je bijvoorbeeld een kop koffie bij je klant over een dure machine heen? Voor de schade die hierdoor ontstaat, kan de klant een claim bij jou indienen. Een geschikte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt je in tegen dergelijke claims.

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor elk bedrijf geschikt?

Ja, in principe is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor elk bedrijf geschikt. Heb je werknemers in dienst? Dan is dit absoluut het geval. Verkoop je producten? Ook dan is het verstandig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Heb je een eenmanszaak? Ook dan is een AVB-verzekering een aanrader. Zeker als je bijvoorbeeld bij je klanten over de vloer komt, loop je het risico dat je schade veroorzaakt. Tegen deze mogelijke schade dek je je perfect in met een geschikte AVB.

De belangrijkste voordelen

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is dus voor veel bedrijven geschikt. Dat heeft onder meer met de diverse voordelen van zo’n verzekering te maken:

–       Uitgebreide dekking. Een van de voornaamste voordelen is de uitgebreide dekking. De AVB-verzekering geldt voor de risico’s die jij, je werknemers en je producten lopen. Juist dit voordeel maakt een AVB-verzekering voor zoveel bedrijven geschikt.

–       Je loopt altijd een bepaald risico. Zonder dat je het doorhebt, loop je in elke situatie een bepaald risico. Heb je bijvoorbeeld net de vloer gedweild en komt een klant in je kantoor langs? Mocht je klant door de gladde vloer uitglijden, kan je hier als bedrijf aansprakelijk voor gesteld worden. Ook in zo’n situatie biedt een aansprakelijkheidsverzekering de gewenste dekking.

–       Aanvullende verzekeringen mogelijk. Het is ook nog mogelijk om voor aanvullende verzekeringen te kiezen. Voor elke sector bieden verzekeringsmaatschappijen specifieke verzekeringen aan. Met dergelijke verzekeringen dek je je bedrijf des te beter in tegen risico’s.

–       Een claim kan fors oplopen. Richt jij of een van je werknemers per ongeluk schade aan? Dan is dit uiteraard uiterst vervelend. Het kan echter nog vervelender worden, mocht blijken dat het om een forse schadepost gaat. In dat geval ben je al helemaal blij met je AVB verzekering. Je dekt je hiermee dus ook in tegen mogelijke financiële problemen voor je onderneming. Ten gevolge van veroorzaakte schade, welteverstaan.

Een ander voordeel is terug te vinden in het huidige aanbod. Je kunt momenteel bij veel partijen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Daarom kun je gemakkelijk bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken. Let hierbij uiteraard goed op de kosten en op de voorwaarden.

Tot welk bedrag ben je bijvoorbeeld verzekerd? Hoe zit het met een eventueel eigen risico? En welke voorwaarden of eisen worden aan je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gesteld? Ga dit allemaal goed na, zodat je uiteindelijk de juiste keuze voor jou en je bedrijf kunt maken.