Populariteit bitcoin stijgt hard

Bitcoin is de digitale goud op de markt, hij is heel veel waard. Bitcoin is eigenlijk een digitale munt, een digitale betaalmiddel zoals paypall, mastercard of visa. Maar alleen is hij niet fysiek aanwezig, hij word ontwikkeld door middel van smart computers die algoritmen oplossen op een bitcoin te vormen. Bitcoin kan je zien als de betaalmiddel van de toekomst : geen goud, zilver of biljetten maar alleen maar digitale munten meer bekend als crypto currency. Je kan hem niet vathouden en je hoeft er geen zorgen te maken dat iemand hem kan stelen, hij zal altijd veilig zitten in jou digitale wallet met tal van encrypties die niemand behalve jijzelf doorheen kan als we denken aan jou fingerscan bijvoorbeeld of jou ogen. Bitcoin kan je krijgen door te minen, kopen of te handelen erin zoals het verkopen je fiets voor bitcoin en dat te ontvangen ervoor. Een ander manier is door jou werkgever te vragen om te verdienen in bitcoins. Bitcoin is niet de enige cryptocurrency op de markt maar zijn wel de eerste, anderen zoals Ethereum of Ripple groeien ook heel snel. Met bitcoin zullen alle transacties of betalingen veel sneller gaan in de toekomst zal Bitcoin worden gezien als het fudament van een digitale toekomst en markt. De wereld zal geen banken meer nodig hebben want men zal hun eigen kapitaal kunnen beheren. Maar heel recent is men bezig om ervoor te zorgen dat de bank zijn positie niet verliest met de komst van bitcoin.

Populariteit bitcoin stijgt hard

De bitcoin was op zijn hoogtepunt, eind 2017, zo’n 20.000 dollar waard. De anti-bankmunt bleek een grote aantrekkingskracht op met name jonge mannen te hebben. Zeggen dat je in crypto ging investeren, was even heel hip. Even, want de daling van de muntwaarde volgde al snel. bitcoin, daar wilde je je vingers in 2018 niet aan branden. Begin dit jaar leek de bitcoin dood te zijn. De munt was gedaald tot een waarde van minder dan 3.500 dollar. Echter, sinds enkele maanden vertoont de koers weer raketsignalen en vandaag werd de munt alweer meer dan 12.000 dollar waard.

Hoe stijgt de bitcoin ?

Hoe kan zoiets? Tuurlijk, het verklaren van koersstijgingen blijft koffiedik kijken, al helemaal als het aankomt op die van hoog-volatiele cryptomunten. Toch zijn er meerdere ontwikkelingen gaande die de koers weleens positief zouden kunnen beïnvloeden. Om te beginnen met de houding van de banken. Was ‘crypto’ tot voor kort een vies woord, de bancaire sector lijkt anno 2019 voorzichtig te experimenteren met de onderliggende blockchain-techniek. Zo test zakenbank JP Morgan momenteel zijn eigen cryptomunt en heeft Bank of America zestig blockchain-patenten aangevraagd. Zelfs De Nederlandsche Bank (DNB) schijnt de toepassingen van blockchain te onderzoeken, al levert het tot nu toe weinig op. Dat de banken voorzichtige stappen in de richting van crypto maken, kan een positief effect hebben op het sentiment en daarmee de koers.

Concurrenten

Bitcoin blijft verreweg de grootste cryptomunt. De waarde van nu ruim 190 miljard dollar is bijna 60 procent van de totale waarde van de ruim 2000 cryptomunten. Dat ook Facebook recentelijk een eigen cryptomunt aankondigde, kan een positief effect hebben op het vertrouwen van beleggers in cryptomunten en daarmee de bitcoin. Van te voren dachten analisten dat de aankondiging juist een negatief effect zou kunnen hebben op de koers van de bitcoin, omdat er immers een new kid on the block zou komen; een concurrent, dus. De bitcoin waarde zal door de COVID-19 epidemie ook verder stijgen omdat men nu beseft dat de banken ook overstappen naar crypto aangezien heel wat mensen nu bitcoins willen kopen om hun online inkopen te doen. Er zijn heel wat websites en online winkels die nu bitcoins accepteren als betaalmiddel. En bitcoins kopen gaat niet makkelijk dus zal de vraag ernaar groeien en zolang de vraag groter word zal hij duurder en populairder worden.