Reclame maken met drukwerk: dit zijn je opties

Waar je ook loopt, fietst, of rijdt: reclame vind je overal. Je kunt je niet omdraaien of je ziet ergens de naam van een bedrijf of product staan. Dit is niet heel gek, want resultaten hebben laten zien dat het werkt. Er zijn vele manieren om reclame te maken, dus het kan als ondernemer lastig zijn de juiste te kiezen. Om je te hiermee te helpen, gaan we in dit artikel kijken naar enkele manieren om reclame te maken met drukwerk. Hier zijn onze tips!

Bouwhekdoeken

Je kent het vast wel: je loopt langs een werkplaats of afgesloten evenement en ziet op alle hekken namen staan van verschillende ondernemingen. En vaak onthoud je ze ook. Bouwhekdoeken zijn enorm handig als je voorbijgangers op straat wil bereiken.

Het nadeel aan bouwhekdoeken is dat ze er maar tijdelijk staan en dat er – afhankelijk van wat er mee wordt afgezet – soms een specifieke groep mensen naar kijkt, zoals festivalgangers of buurtbewoners. Let er verder ook goed op dat je vaak geassocieerd wordt met wat er achter de hekken staat.

Folders en brochures

Het handige aan folders en brochures is dat je er in één keer veel van kan drukken en in een korte tijd enorm veel mensen kan bereiken. Je kunt ze uitdelen, met de post versturen, of op plekken achterlaten waar veel mensen (van jouw niche) komen.

Wat minder handig is aan folders en brochures, is dat het meer tijd kan kosten om iedereen te bereiken. Ook hebben mensen niet altijd de aandacht voor reclamedrukwerk dat ze in hun brievenbus vinden of in de stad krijgen overhandigd.

Banners en spandoeken

Wil je mensen van een afstandje al laten zien wie jij bent en wat je biedt, dan zijn banners en spandoeken ideaal. Doordat ze groot en opvallend zijn, kunnen mensen in de nabije omgeving al gelijk zien wat ze van je kunnen verwachten en actief op zoek gaan naar jouw onderneming of standje.

Waar je wel op dient te letten, is dat je doeken niet te schreeuwerig of aandachttrekkend overkomen. Een professioneel ontwerp is hierin sleutel.

Reclameborden

Misschien wel de bekendste manier van reclamedrukwerk, zijn reclameborden. Langs elke weg kan je ze vinden en iedereen die er voorbij komt, onthoudt wat erop geschreven staat – of ze dat nou willen of niet. En natuurlijk geldt: hoe groter het reclamebord, hoe beter de boodschap blijft hangen.

Echter, bij reclameborden heb je vaak speciale vergunning nodig. Ook betaal je meestal voor een bepaalde tijd, en wordt het bord hierna weer verwijderd of vervangen door andere reclame.

Vlaggen

Vrij wapperend in de wind, en bedrukt met een duidelijk logo of herkenbare naam: reclamevlaggen kent iedereen. Wat handig is aan vlaggen, is dat ze vaak boven alles uittorenen en op een speelse manier mensen op de hoogte brengen van jouw onderneming. Bovendien staat het vaak ook erg mooi en uitnodigend.

Let alleen wel op dat je bij extreem slecht weer je vlaggen binnenhaalt en goed opbergt. Hoewel ze goed tegen een stootje kunnen, zijn vlaggen niet onverwoestbaar.