Remote werken? Deze landen zijn geschikt!

Een benijdenswaardig bestaan voor velen; leven als digital nomad. Gaan waar je wilt en overal vandaan je geld verdienen. Geholpen door een aantal verplichte lockdowns door de corona pandemie, is bij veel banen opeens gebleken dat remote werken wel degelijk mogelijk is. Dit is voor veel mensen de perfecte oplossing tussen de zekerheid van een vaste baan en het avontuurlijke bestaan als digital nomad. In dat laatste geval ben je namelijk helemaal zelf verantwoordelijk voor het binnenhalen van klanten en je inkomen. Wanneer je gaat voor een remote baan heb je wel de zekerheid van een inkomen, maar ook de flexibiliteit om een paar maanden vanuit een andere plek te werken. Welke plekken en landen hierbij geschikt zijn? Lees snel verder.

Midden-Amerika

De laatste tijd zijn landen in Midden of Centraal Amerika enorm in opkomst. Deze landen zijn qua kosten een stuk aantrekkelijker dan Noord-Amerika en zijn qua veiligheid weer veel fijner dan Zuid-Amerika. Daarnaast zijn ze enorm mooi, is de bevolking aardig en schijnt de zon er volop. Natuurlijk zijn er in deze landen ook risico’s, zo wordt het wel sterk aangeraden om vaccinaties voor Mexico te halen. Evenals dat het nodig is om vaccinaties voor Costa Rica, maar wanneer je dit eenmaal geregeld hebt zijn het ideale landen om een tijdje te verblijven. De kosten van levensonderhoud vallen reuze mee en er zijn de leukste hostels en hotels. Het leuke is dat er veel andere digital nomads en remote workers afreizen naar deze oorden. Je hoeft je dus nooit alleen te voelen!

Go to the south!

Naast Costa Rica en Mexico zien we ook dat Zuid-Afrika zeer populair is. Dit komt niet alleen door het waanzinnige landschap en de fijne cultuur, ook het tijdsverschil is hier ideaal. Of eigenlijk; het gebrek eraan. Doordat je in dezelfde tijdzone zit, is dit de ideale locatie wanneer je een remote job hebt met veel afspraken en vergaderingen. Je bent op een prachtige locatie inclusief heerlijk weer, maar je hoeft niet de wekker midden in de nacht te zetten om een meeting bij te kunnen wonen. Afrika is dan ook de perfecte plek om in de winter heen te gaan wanneer jouw voorraad Vitamine D wel echt op is. De seizoenen zijn er namelijk net omgekeerd; hier zomer, daar winter en vice versa. En hoe die winters zijn? Ook dan kun je prima in dit land zijn, die zijn namelijk zeer aangenaam.

Naast bovenstaande landen en continenten zijn er nog vele andere plekken op de wereld zeer geschikt om een tijdje te vertoeven. Informeer bij je baas naar de mogelijkheden en stel voor het een keer een paar maanden te proberen. Met een beetje discipline en gezonde werkethos is het eenvoudig aan te tonen dat dit een prima combinatie is; werken en de wereld verkennen in één!