Sim only abonnement kiezen: 4 onmisbare tips

Sim only abonnement blijven immens populair in ons land. Dat kan ook niet anders. Deze abonnementen bieden niet alleen tal van voordelen, maar zijn ook nog eens heel toegankelijk. Een eSIM abonnement sluit je al binnen enkele minuten af. Ze zijn relatief goedkoop, geschikt voor jong en oud en je bepaalt als gebruiker zelf hoeveel MB’s, sms’jes en minuten je nodig hebt. Je kunt het abonnement dus geheel naar eigen wens samenstellen.

Al die verschillende mogelijkheden maken het voor de gebruiker echter wel lastig om een keuze te maken. Want waar let je op als je een sim only abonnement samenstelt? Waar moet je aan denken? Hieronder geven we vier onmisbare tips om je op weg te helpen.

1. Bespaar geld en kies voor een langere looptijd

Het grote voordeel van sim only abonnementen is dat je van hoge flexibiliteit geniet. Zo zijn er zelfs abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Hierbij moet wel ook gekeken worden naar de prijs van dergelijke abonnementen. Hoe korter de looptijd, hoe hoger de prijs is. Wie geld wilt besparen, doet er dan ook goed aan om voor een abonnement met een langere looptijd te kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een tweejarig abonnement in plaats van een eenjarig abonnement? Dan scheelt dit al snel tientallen euro’s per jaar. Weet je dus nu al dat je langere tijd van jouw sim only abonnement wil genieten? Dan kun je van een dergelijke sim only aanbieding slim gebruik maken.

2. Vergeet niet om nummerbehoud aan te vragen

Wil je op een geheel nieuwe provider overstappen? Weet dan dat je bij de meeste providers om gratis nummerbehoud kunt vragen. Dit kost je niks en zo voorkom je dat je weer een geheel nieuw nummer uit je hoofd moet leren. Bovendien voorkom je zo ook dat een deel van jouw contactenlijst niet op de hoogte is van de wisseling van het nummer. Vaak vergeet je hoeveel mensen jouw huidige nummer gebruiken en het is zonde als je voor een deel straks onbereikbaar bent.

3. Controleer welke simkaart je nodig hebt

 

Wees je ervan bewust dat niet elke simkaart geschikt zal zijn. Dit is geheel afhankelijk van het type telefoon dat je gebruikt. Heb je bijvoorbeeld momenteel een iPhone 4? Dan wordt deze ondersteund door een micro-sim. Vanaf iPhone 5 heb je echter een nano-sim nodig. Goed om daar rekening mee te houden, zodat je zeker weet dat de opgestuurde simkaart straks ook daadwerkelijk in jouw telefoon past.

4. Controleer de voorwaarden

Let bij het kiezen van het juiste abonnement niet alleen op de tarieven, maar lees ook de voorwaarden goed door. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je meer internet gebruikt dan verwacht? Veel providers vertragen dan de snelheid van het internet, maar er zijn ook providers waarbij je dan helemaal geen gebruik meer kunt maken van het internet. Het is goed om hier rekening mee te houden om hogere kosten of ongemak in de toekomst te voorkomen.