Tablet kopen: waar moet je op letten?

Een tablet kopen is slim als je graag met een wat groter scherm op de bank wilt zitten dan je smartphone. Het is gemakkelijker om alles te zien. Het is ook eenvoudiger om te typen op het scherm. Het is heerlijk om zo wat te browsen, e-mail te lezen en ook om bijvoorbeeld je social media accounts te controleren op nieuwe berichten. Wanneer je een nieuwe tablet kopen wilt is het goed om op een aantal zaken te letten. Waar moet je precies op letten? We willen je graag helpen door te delen waar je op moet letten.

De besturingssystemen van de tablet

De tabletmarkt is zeer vol. Er zijn vele verschillende tablets welke je kunt kopen. Het is goed om de verschillende opties te kennen. Het is belangrijk om de keuze in te perken door te letten op het het besturingssysteem. Het is goed om een besturingssysteem te kiezen welke bij je past. Denk hierbij aan iOS, Windows en Android. Het is bepalend voor de tablet.

Het iOS systeem is er voor de Apple iPads. Het is een systeem wat ook op de iPhone draait. De iPad kun je als tablet gebruiken met het iOS systeem. Het is een zeer vriendelijk besturingssysteem wat erg gesloten is in vergelijking met Android en Windows. Apple heeft er de volledige controle over. Android is het tweede systeem wat veel gebruikt wordt voor tablets. Het is het systeem wat ook op de goedkopere tablets is aan te treffen. Er zijn al tablets vanaf 50 euro te verkrijgen, maar dan heb je natuurlijk niet de beste tablet op de markt. Natuurlijk zijn er ook duurdere tablets met Android. Windows is ook een goed besturingssysteem. Het is minder populair als de eerste twee, maar nog wel volop te verkrijgen. Het is een uitstekend systeem wat natuurlijk te vergelijken is met het systeem wat je op je desktop al kent.

Het ecosysteem en het web van Apps!

Wanneer je al een smartphone hebt of een tablet dan heb je waarschijnlijk al een voorkeur voor een specifiek ecosysteem. Je hebt al een voorkeur voor een specifieke manier om je apps te gebruiken. Wanneer je al een iPhone hebt dan zal je waarschijnlijk een iPad kopen. Het is natuurlijk prettig om een smartphone en tablet te gebruiken met hetzelfde systeem. Het is prettig om niet steeds een ander systeem te hoeven gebruiken als het niet nodig is. Het is ook gemakkelijk om alle verschillende apparaten met elkaar te verbinden.

Het formaat en de specificaties

Het is naast het besturingssysteem ook belangrijk om een tablet te kiezen met de juiste specificaties en van het juiste formaat. Het is belangrijk om de juiste processor, het werkgeheugen en het opslaggeheugen te kiezen. Ook het formaat is natuurlijk belangrijk. De tablets zijn vandaag de dag in tal van verschillende formaten te verkrijgen. Er zijn kleinere modellen vanaf 5 inch te verkrijgen. Een veel gebruikte afmeting is 7 inch en van 11,6 inch. Daartussen zitten nog veel verschillende andere formaten. Ook zijn er nog een paar grotere afmetingen.

Het ontwerp

Het is ook goed om op het ontwerp te letten. Kun je er daarnaast een toetsenbord op aansluiten of niet? Er zijn verschillende hybride laptops welke ook als tablet dienen. Het is mooi om te zien en om hier gebruik van te maken. Het kan een goede keuze zijn voor je. Ze zijn vaak uitgerust met het Windows besturingssysteem trouwens.

Speciaal voor senioren

Laten we de senioren niet vergeten, want ook zij gebruiken ook steeds meer en meer technologie, ook al is dit soms lastig bij te benen. Wat is nou de beste tablet voor senioren? Websenior.be heeft hier een handig en overzichtelijk artikel over gepubliceerd. Zo zie je in één oogopslag waar je zoal op moet letten.

Maak de juiste keuze en geniet volop van je tablet.