woman looking at photo album

Tips voor het maken van een fotoalbum

Tegenwoordig is het maken van een fotoalbum niet meer zoals vroeger. Een fotoalbum word tegenwoordig voornamelijk online gemaakt en voor sommige mensen kan dit best een uitdaging zijn. Het resultaat hiervan is dat er helaas veel minder fotoalbums worden gemaakt. Toch blijft het leuk om foto’s terug te zien, daar gebruiken we dan nu onze galerij voor op de telefoon of ons Instagram profiel. Maar wist je dat het juist gemakkelijker is om een fotoalbum te maken dan het vroeger was? Hier volgen een aantal tips voor het maken van een fotoalbum. 

Waarom is een foto album belangrijk?

Een fotoalbum doorbladeren wanneer je je nostalgisch voelt heeft een speciale persoonlijke betekenis. Je kunt er niet alleen zelf van genieten, maar je deelt die persoonlijke kiekjes ook met jouw dierbaren. Bij elke foto hoort een verhaal, en die visuele referentie is een gemakkelijke manier om met jouw familie over jouw ervaringen te praten. 

Door een prachtig fotoboek samen te stellen heb je een bijzonder cadeau om aan je kinderen te geven als ze opgroeien. Ze zullen de foto’s van verhalen vaak zien. Een foto album zal kostbaar zijn en kan worden gedeeld en geschonken aan familie en de nieuwe generatie. Met een foto album houdt je de familiegeschiedenis in leven. 

Maak een fotoboek met je Instagram foto’s

Je kunt tegenwoordig online op verschillende websites een fotoboek laten printen met je eigen Instagram foto’s! Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden via de website op je Instagram profiel, de leukste foto’s te selecteren en de website doet de rest. 

Maak een fotoboek met een verhaal

Vroeger kochten we een aantal rolletjes voor de foto camera en als we terug kwamen van de vakantie lieten we deze foto’s ontwikkelen. Tegenwoordig gaat alles digitaal en hebben we vaak het probleem dat we niet kunnen kiezen uit foto’s. 

Je kunt natuurlijk een boek maken met al je favoriete foto’s, maar je kunt er ook voor kiezen om een verhaal te vertellen. Je kunt een baby album maken van de leukste foto’s van je kind tot nu toe. Of een vakantie album met alle mooiste vakantie foto’s. 

Investeer in de kwaliteit

Een fotoboek is iets wat je nooit meer weg zal doen en vaak doorheen zal bladeren. Dat betekent dat als je dan eindelijk een fotoboek maakt, je niet moet besparen op de kwaliteit. Alle online en offline mogelijkheden voor het maken van een fotoboek hebben tegenwoordig verschillende opties als het gaat om papier, kaft, kleur en formaat. Je zult geen spijt krijgen van je investering in dit speciale boek.