Voordelen van koppelen van je managementsoftware 

De grootste bedrijven werken tegenwoordig met managementsoftware. Deze software zorgt ervoor dat bedrijfsgegevens allemaal in één overzicht terecht komen. Maar wat zijn de echte voordelen hier nu precies van? Wij zochten het voor je uit. 

Slim plannen, inzichten in kosten, werknemers op de juiste tijd op de juiste plaats laten zijn?! Een workforcemanagementtool kan hier zeker bij helpen. Zo heb je al jouw bedrijfsgegevens in één overzicht. Bij veel managementsoftware is het zo dat ze niet gekoppeld zijn. Dit betekent dat je personeelsplanning weer ergens anders te vinden is dan je urenregistratie. Of misschien train jij jouw personeel voor ze aan de slag gaan. Dit doe je het liefst toch met perfect gekoppelde software? 

Voordelen van koppelen van je managementsoftware: 

Het heeft zo veel meer voordelen dat je nu misschien denkt. Daarom hebben wij ze voor je op een rij gezet. 

1.    Planningstools koppelen bespaart tijd 

Niet efficiënt werken. Door de komst van computers zou je denken dat het verleden tijd is. Maar waar we vroeger 5 verschillende boekwerken nodig hebben voor de planning, de administratie, de uitbetalingen en meer. Hebben we tegenwoordig 30 verschillende planningstool apps om alles in bij te houden. Maar dit kan allemaal een stuk gemakkelijker door een systeem te hebben dat praktisch te koppelen is. Het scheelt je bakken met tijd aan administratie. 

2.    Met koppelingen voorkom je fouten 

De meeste fouten in het bedrijf worden niet gemaakt op de vloer waar iedereen hard aan het werk is. Nee de meeste fouten worden gemaakt op het kantoor. En dan wel in de administratie. Jaarlijks gaan er duizenden euro’s verloren aan foutieve administratie. Zo worden er misschien bij jou op dit moment wel euro’s uitbetaald die helemaal niet uitbetaald zouden moeten worden. Voorkom fouten in je planning met een goede planningtool.

3.    Snellere klanten hulp 

Wist je door al je systemen met elkaar te koppelen dat klanten ook sneller worden geholpen. Zo kan je openstaande conversatie makkelijk inzien en overdragen naar je collega’s wanneer jij er niet bent. Heeft een klant een product besteld? Dan kan jij het de volgende dag nog de deur uitdoen door fantastische koppelingen binnen jullie systeem. 

4.    Schaalbaarheid 

Hoe schaalbaar is jouw bedrijf op dit moment? Stel er komt nu ineens een grote order binnen van een multinational? Moet je dan door verschillende tools waardoor je veel tijd verliest en de klant misschien wel overstapt? Of is alles zo gekoppeld waardoor je gelijk antwoord en helderheid kan geven? Schaalbaarheid van je bedrijf is zo belangrijk wanneer je wil groeien.

5.    Actuele gegevens 

Communicatie verloopt tegenwoordig vaak online. Met een goed gekoppeld managementsysteem zie je precies wat er in de boeken staat maar ook wat eruit gaat. Dat geeft niet alleen overzicht voor jou maar ook voor andere werknemers binnen je bedrijf. Zo kan je misschien een communicatiemiddel als Slack wel gebruiken om te koppelen waardoor je sneller met elkaar in contact staat. Zorg ervoor dat er nooit meer vertragingen ontstaan binnen jouw bedrijf!