4 tips voor beginnend fotografen

Wil jij beginnen met fotografie, dan moet je een aantal dingen weten. Wij hebben de beste tips voor je op een rij gezet, zodat jouw foto’s geweldig worden. 

Als fotograaf moet je rekening houden met veel verschillende factoren, denk aan licht inval, maar ook aan welke positie je aanneemt bij het maken van een foto. Hier zijn allemaal kleine trucjes voor om je foto’s professioneler te maken. Sommige fotografen maken ontzettend moeilijke opstellingen, maar het zit juist in de simpelheid van een foto. Gaandeweg zal je leren hoe het is om een goede foto’s te leren maken. Wij helpen je alvast een beetje op weg. 

4 tips voor een beginnend fotograaf:

Hier onder vind je 4 tips voor jou als beginnend fotograaf. Ook als jij al langer fotografeert is het soms goed om weer even naar de basis te gaan. 

1.    Lichtinval helpt of juist niet

Veel fotografen struggelen enorm met het licht en de inval in je foto’s. Licht kan een situatie helemaal verpesten, maar door een stapje opzij te doen kan hij het perspectief ook helemaal veranderen. Weet te kiezen voor het juiste moment om een foto te maken. Neem dus de tijd om bijvoorbeeld om juist wel of niet een bewolkt moment te wachten. 

2.    Laat de camera vrij 

Juist wanneer jij wil beginnen met fotografie denk je heel erg in plaatjes. Maar soms is het veel fijner om je creativiteit de vrij loop te laten gaan. Denk niet in hokjes, maar fotografeer alles wat je opvalt. Dit zorgt vaak voor de mooiste plaatjes. Laat jezelf en je camera vrij.  

3.    Maak de foto simpel 

Een simpele foto trekt vaak zo veel meer mensen aan dan een foto waarop van alles te zien is. Juist door te kiezen voor iets kleins zijn mensen benieuwd naar het volledige plaatje. Laat je dus inspireren door details en keep it simple. 

4.    Ken je camera 

Ga erop uit om je camera helemaal te ontdekken. Die camera moet een vriend worden die je door en door kent. ‘’Als je dit schuifje omzet krijg je dat en wanneer ik deze instellingen veranderen gebeurt er dit’’. Weet wat je camera kan en wat jullie samen kunnen. 

Weten hoe een camera eigenlijk werkt? Bekijk het hier.