5 Tips om je download snelheid te verbeteren

Wanneer je een tripje naar het buitenland hebt gepland of simpelweg niet altijd internet hebt, is het fijn om je favoriete series of films te kunnen downloaden. Ook als je thuis je favoriete Netflix series aan het bingen bent, wil je niet dat deze door traag internet de hele tijd vastloopt. Wat je zelf kunt doen om je downloadsnelheid in huis te optimaliseren? Wij zochten het voor je uit.

Speedtest

Allereerst kun je een speedtest uitvoeren om te checken hoe snel jouw internetprovider nu eigenlijk echt is. Is hij niet zo snel als eigenlijk wordt beloofd, dan kun je je huidige provider hiermee confronteren en heb je het recht om de internetsnelheid te eisen die je beloofd wordt.

Vergroot het bereik van het WiFi-modem

Als je WiFi modem ver weg staat, dan is het simpelweg moeilijker om hier een (snelle) verbinding mee te maken. In plaats het modem te plaatsen in de meterkast, kun je hem ook neerzetten op een wat centralere plek in huis. Zo vergroot je de kans dat je vanaf elke plek goed internet hebt.

Netwerkkabel

Heb je veel aan het downloaden, dan kun je het beste je pc met een netwerkkabel verbinden aan de (modem)router. Zo zorg je voor nóg sneller internet. De (modem)router moet echter ook goed werkend zijn. Check dus of je het juiste abonnement hebt afgesloten bij je provider. Deze variëren vaak van alleen internet tot internet, bellen en tv.

Het gebruik van een advertentie

Door middel van een adblocker kun je verschillende advertenties blokkeren. Door het niet meer zien van banners op websites of plotselinge advertenties, kan je internetsnelheid met wel 2,5 x toenemen. Deze adblockers kun je vaak via internet gratis downloaden.

Internetproviders vergelijken

Je kunt er ook voor kiezen om een sneller internetabonnement af te sluiten. Dat kan waarschijnlijk bij je huidige provider, maar je kunt ook overstappen naar een nieuwe provider. Voordat je dit doet, kun je het beste verschillende providers vergelijken om er zeker van te zijn dat je een goede deal sluit. Dat doe je bijvoorbeeld op internetvergelijken.nl. Zo kun je gemakkelijk de provider kiezen die het beste aan jouw eisen voldoet.