De beste tablets van dit moment (2021)

De tablet is al meerdere malen doodverklaard. Toch lijken er nog steeds genoeg mensen te zijn die de tablet een gouden huwelijk tussen een smartphone en een laptop vinden. Er gaan jaarlijks volgens ad maar liefst 144 miljoen tablets over de toonbank. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste tablets van dit moment?

High-end modellen

Net als bij smartphones komen de beste tables doorgaans uit de stal van Apple en Samsung. De iPad Pro is een van de beste tablets die er op dit moment op de markt is. Volgens iculture is dit model meer dan ooit een vervanger voor de laptop. Vind je de prijs te gortig, maar gaat je voorkeur wel uit naar Apple? De iPad Air heeft een zachter prijskaartje en de meeste mensen zouden hier prima mee uit de voeten moeten kunnen. De Samsung Galaxy Tab S7 is momenteel het paradepaardje van Apple’s eeuwige rivaal Samsung en de beste Android-tablet van dit moment. Vooral het scherm van deze tablet maakt indruk.

Betaalbare modellen voor veel mensen een prima keuze

Wil je bijvoorbeeld kunnen werken en/of stevig gamen op je tablet, dan zijn de duurdere modellen de betere optie. Maar als je lichtere activiteiten voor je tablet in gedachten hebt is er minder noodzaak om de knip te trekken en kun je ook met een betaalbaar model overweg. Er zijn tegenwoordig genoeg indrukwekkende modellen op de markt die lief zijn voor de portemonnee.

Hierop lopen hele zware games wellicht niet heel soepel.Voor spellen als Call of Duty heb je volgens itigic een robuuste processor en een krachtige grafische kaart nodig. Dat betekent echter niet dat je er helemaal geen spelletjes op kunt spelen. Via bingocams speel je bijvoorbeeld live innovatieve bingospelletjes zonder dat je daarvoor een app hoeft te downloaden, dit kan gewoon via de browser. Via webcam van je tablet blijf in je contact met andere spelers.

Een goed voorbeeld van een uitstekend model voor lagere budgets is de Samsung Galaxy Tab S6 Lite. Je levert enigszins in op de camera, de specificaties en het scherm, maar voor de prijs zijn de prestaties steengoed. De Apple iPad uit 2018 is volgens global techradar de beste goedkope tablet die je kunt kopen. Ook de Lenovo Tab 4 8 Plus steekt met kop en schouders boven het aanbod uit.

De beste tablet van dit moment

Het is lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag welke tablet voor jou het beste is. Het hangt er vooral sterk vanaf of je voorkeur naar Apple of Android gaat, waar je de tablet voor gaat gebruiken en wat je eraan uit wilt geven. Met de modellen die we hierboven noemden zit je in ieder geval goed.