Een pakket versturen doe je zo

Er zijn allerlei verschillende postdiensten en je kan je pakketje op allerlei verschillende manieren inpakken. Hoe werkt het nu eigenlijk met het verzenden van een pakketje? Wij geven je in deze blog alle tips die je nodig hebt. 

Het versturen van een pakketje was vroeger een stuk moeilijker dan tegenwoordig. Waar we vroeger vooral kaartjes verstuurden, versturen we nu hele televisies en soms nog wel grotere producten gewoon met de post. Voor het verzenden van pakketjes heb je alleen nodig: een aantal kartonnen dozen en dat is het. Maar hoe werkt het dan met het adres, en wat als mijn pakket niet aankomt? Laten we je vragen eens beantwoorden. 

1.    Voorbereiden van je pakketje 

Afhankelijk van de grote van je pakketje kies je voor een bepaald inpakmateriaal. Dit kan dus een kartonnen doos zijn met wat opvulmateriaal. Maar je kan bij een klein boek ook bijvoorbeeld kiezen voor luchtkussen enveloppen. Wanneer je jouw pakketje hebt ingepakt zorg je ervoor dat hij goed verzegeld wordt. Kies dus niet voor goedkope lijm of gewoon plakband, maar voor speciale tape. Zo gaat tijdens de verzending je pakket niet open. 

2.    Tijd voor het adres 

Nu zijn twee dingen ontzettend belangrijk bij de verzending. Je moet een adres hebben waar je pakket heen moet. Deze plak je vaak in het midden van het pakket. Maar je kan hem ook aan de linker of rechter boven hoek van het pakket plakken. Ook hierbij moet je ervoor zorgen dat het goed blijft zitten tijdens de verzending van je pakket. Je wil niet dat hij onderweg niet goed aankomt. 

Wat ook erg belangrijk is, dat is jouw eigen adres. Deze zet je vaak in het klein op de achterzijde onder vermelding van het retouradres. Mocht het pakketje niet aankomen weet de pakketdienst waar hij naartoe moet. 

3.    Een pakketdienst kiezen 

Nu is het een kwestie van het kiezen van een pakketdienst. In Nederland hebben we er inmiddels honderden. De één bezorgt supersnel, soms zelfs diezelfde dag nog. De ander staat erom bekend dat ze pakketjes bij je thuis ophalen. Op deze manier kan je dus kiezen voor een pakketdienst die past bij jouw verzending. Heb je een wasmachine die je moet verzenden, dan kan je dit beter laten ophalen. Kan de klant niet nog een dagje wachten, dan vraag je een snelle bezorgdienst aan. 

4.    Pakketje op de post 

Nu hoef je alleen nog je pakketje op de post te doen. Het is afhankelijk van de grootte en het gewicht van je pakketje hoe duur het wordt. Maar pakketdiensten zijn een stuk goedkoper geworden doordat de vraag enorm is toegenomen met de komst van internet. 

Vergeet niet je verzendbewijs te vragen. Dit is ook gelijk jouw verzekering. Mocht je pakketje vermist raken dan heb je een bewijs dat je het hebt verzonden. Je kan ook nog kiezen voor gefrankeerde verzending. Dit type verzending is iets duurder, maar geeft je de zekerheid dat je pakketje aankomt en anders krijg je jouw geld terug.