De populairste online betaalmethodes van 2019

Een nieuwe trui, een goed boek, of kaartjes voor dat ene evenement. Je koopt het tegenwoordig allemaal online. En afrekenen gebeurt allang niet meer met de ouderwetse acceptgiro, waarvan je de gegevens nog handmatig moet invoeren via internetbankieren. Er zijn een heleboel nieuwe betaalmethodes, die véél makkelijker werken. Dit zijn de populairste!

iDeal

Veruit de meest gebruikte betaalmethode in Nederland is iDeal. Dat is ook niet zo gek, want het is namelijk een Nederlands systeem. Met iDeal kun je veilig en gemakkelijk online betalen. Via een mobiel bankieren app, of via het internetbankieren van je eigen bank. Met een klik op de knop staat de online betaling helemaal klaar. Hoef je alleen nog akkoord te gaan en te verifiëren dat jij de eigenaar bent van de pinpas. Et voilà, de overboeking is gemaakt.

AfterPay

Het enige nadeel van met iDeal betalen op het moment van de aankoop, is dat je het volledige bedrag bij je bestelling vooruitbetaalt. Daardoor heb je geen rechten wanneer een verkoper oneerlijk blijkt en niet met het product over de brug komt. Om dat te voorkomen, maken veel mensen gebruik van AfterPay. Hierbij kun je na ontvangst van de bestelling de betaling voldoen. Vaak ook weer met iDeal, maar dan dus achteraf.

Creditcard

Wel verzekerd ben je door te betalen via Creditcard. Zo kun je namelijk gebruik maken van de zogenaamde chargeback-regeling. Wanneer een bestelling niet is geleverd, een product is beschadigd of als je iets krijgt dat je niet besteld hebt. Dan vordert de creditcardmaatschappij – je bank – het geld terug bij de verkoper. Zo kun je eigenlijk nooit voor de gek gehouden worden. Bovendien zijn je aankopen via creditcard vaak verzekerd tegen diefstal, vermissing of beschadiging.

Paypal

Dat geldt vaak ook voor PayPal. Een betaalmethode die vaak wordt toegepast op websites als eBay en Marktplaats. Omdat het net als bij de creditcards een zekere mate van aankoopbescherming biedt. Wanneer er zaken niet in orde zijn aan je bestelling, kun je een claim indienen en je geld terug krijgen. Handig! Een ander voordeel is dat PayPal een internationaal betaalmiddel is. In tegenstelling tot iDeal.

Eenmalige machtiging

Bij een heleboel webwinkels heb je ook de optie om te betalen via een eenmalige incasso. Dan moet je een machtiging afgeven, door een formulier te ondertekenen en op te sturen. Of soms is zelfs dat niet eens nodig. Het heeft wel wat risicio’s, niet perse voor de gebruiker zelf, maar het algemene bestaan hiervan. Omdat je zeker wanneer er geen formele machtiging moet worden afgegeven bij een webshop, je zo kunt shoppen op andermans kosten. Voor de eerlijke gebruiker is het alleen maar makkelijk.

Tikkie

De app Tikkie is de afgelopen maanden flink in populariteit gegroeid. Je kunt op deze manier geld terugvragen aan familie, collega’s en vrienden. En sinds 22 november 2018 kun je zelfs online aankopen afrekenen via deze betaalmethode. Dan krijg je het betaalverzoek via WhatsApp, e-mail, WhatsApp of bijvoorbeeld in een Messengerbericht via Facebook. Op deze manier kun je heel snel betalen of uitbetaald worden. Zoals het hoort. Net als bij de snelst uitbetalende online casino van Nederland. Want als geld van jou is, wil je daar natuurlijk niet op wachten.