Refurbished producten steeds populairder onder consumenten

Refurbished producten worden steeds bekender in de consumentenmarkt. Maar wat betekent refurbished. En waarom kiest men nu sneller voor een refurbished product dan een nieuw product in de winkel? Wij vertellen je hier graag meer over!

Betekenis refurbished

Refurbished is een bekende term in de IT-wereld en betekent letterlijk gereviseerd. Refurbished producten zijn vaak afkomstig van het bedrijfsleven of restvoorraden. Denk hierbij aan laptops, tablets of smartphones die nog in een goede staat zijn. Deze producten verdienen een tweede leven en kunnen nog jarenlang mee gaan. Een webshop die zich specialiseert in het aanbieden van refurbished producten, controleert haar producten en biedt dit aan consumenten. Mocht het nodig zijn worden er onderdelen gerepareerd of vervangen. Op deze manier heb je altijd een goed werkend product. Refurbished producten zie je steeds meer terug in diverse elektronica webshops. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een iPhone 11 en wil je een goede deal scoren? Dan is het handig om te kijken naar een refurbished iPhone 11. De refurbished iPhone 11 heeft een lange batterij duur. Daarnaast is deze smartphone ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige iPhone. Een refurbished iPhone is goedkoper dan een nieuwe in de winkel en dat trekt natuurlijk de consument aan.

Duurzaam

Refurbished brengt vele voordelen met zich mee. Een refurbished product is niet alleen goedkoper dan een nieuw product in de winkel, maar ook nog een beter voor het milieu. Kies je voor een refurbished product dan zorg je samen met andere refurbished kopers voor minder CO2-uitstoot. Bij het produceren van nieuwe elektronische producten komen er schadelijke stoffen vrij. Deze stoffen zijn niet goed voor mens, dier en natuur. Kies je voor refurbished, dan help je het milieu een handje mee en zet je samen met andere refurbished kopers een stapje dichterbij een groenere toekomst. 

Refurbished webshop

De term refurbished wordt wel eens verward met tweedehands. Deze twee termen zijn niet met elkaar vergelijkbaar. Het klopt dat beide opties te maken hebben met het hergebruiken van producten. Maar als we kijken naar een tweedehands product, dan ben je nooit zeker van een jarenlange goed werkend product. Bij een refurbished product is dit anders. Een refurbished product wordt altijd gecontroleerd door professionals. Bij Refurbished.nl wordt er gekeken naar meer dan 50 punten door specialisten. Om het product zo goed als nieuw aan te bieden worden er onderdelen gerepareerd of vervangen, mocht dit nodig zijn. Daarnaast kun je altijd terecht voor al je vragen bij de klantenservice. Zo heb je altijd een goed werkend product en kun je jarenlang genieten van jouw refurbished product.