Tekst op je website, dit is belangrijk 

Wist je dat jij jouw website beter vindbaar kan maken met de juiste zoekwoorden en goede webteksten? In deze blog vertellen we je er meer over.

Je hebt plannen om een mooi bedrijf te gaan starten? Dan zal je ook een website willen maken. Foto’s en goede video’s zijn belangrijk, maar een heldere uitleg met teksten maakt jouw website beter vindbaar. Wanneer jij online een zoekmachine gebruikt zal je namelijk een aantal zoekwoorden gebruiken. Denk hierbij aan zoektermen als: ‘’een goede pedoloog in Rotterdam of goedkope zoutstenen’’. Wanneer jij goede teksten op jouw website verwerkt dan zal je beter vindbaar worden voor klanten. 

Een blog op je website 

Het is slim om te starten met een blog op je pagina. Hier kan je bijvoorbeeld wekelijks iets online zetten dat te maken heeft met jouw bedrijf. Bij een blog mag je best wat uitweiden in een onderwerp. Denk aan een onderwerp als duurzaamheid. Wil je beginnen met een blog let er dan op dat je frequent post op je website. Ook is het slim om een linkbuildingstrategie op te zetten. Hierbij zorg je ervoor dat mensen bij bepaalde zoekwoorden altijd op jouw website terecht komen.  

Waar moeten goede teksten aan voldoen? 

Naast dat je veel mensen kan bereiken met een goede tekst, kunnen lezers ook afhaken. Let er dus op dat je teksten schrijft zonder spel- en tikfouten. Maar ook dat je creatief bent en een lezer echt weet aan te spreken. 

Ondersteun met beelden 

Probeer een verhaal levendig te maken. Dit kan je doen door op een beeldende manier de tekst te schrijven, maar je mag ook beelden gebruiken. Heb je foto’s of video’s van producten of diensten gebruik deze dan! 

Activeer de lezer 

Nu hoef je de lezer niet op te laten staan en een rondje te laten rennen. Maar probeer een lezer wel tot een aankoop over te laten gaan. Hiervoor heb je verschillende strategieën, denk aan tekst met emotie, de kwaliteit van je product of dienst weergeven of bijvoorbeeld kortingen geven. 

SEO technische teksten 

Een mooie tekst schrijven is één. Maar Google is opzoek naar teksten die voldoen aan een aantal criteria. Denk aan zoekwoorden, een minimaal aantal woorden in je tekst, foto’s en video’s en meer.