Waarom doen steeds meer ondernemers de boekhouding digitaal?

Heb je al jarenlang jouw eigen bedrijf en doe je jouw boekhouding zelf? Dan bestaat de kans dat je alles nog op papier doet. In dat geval print je verstuurde en ontvangen facturen en stop je deze in een map. Toch zien we dat steeds minder ondernemers hun boekhouding op deze manier doen. Er wordt namelijk vaker en vaker een boekhoudprogramma gebruikt. De boekhouding wordt in dat geval gedigitaliseerd. Niet iedere ondernemer is hier direct van overtuigd. Geldt dit ook voor jou? Dan vraag jij je mogelijk af waarom steeds meer ondernemers de boekhouding digitaal doen. Dat leggen we je in deze tekst uit.

Transacties en facturen worden aan elkaar gekoppeld
Als je als ondernemer veel in- en verkoopt krijg je te maken met behoorlijk wat transacties en facturen. Doe jij de boekhouding van jouw bedrijf nog op papier? Dan ben je flink wat tijd kwijt aan de administratie. Je moet namelijk alles printen en in mappen stoppen.

Digitaliseer je jouw boekhouding? Dan is dit niet langer het geval. Je kunt jouw zakelijke rekening namelijk aan een online boekhoudprogramma koppelen. Waarom je dit zou doen? Omdat dit jou ontzettend veel tijd scheelt. De transacties van de zakelijke rekening worden dan namelijk direct ingelezen in het programma. Factureer je ook vanuit het boekhoudprogramma? Dan hangt het programma de transacties direct aan de bijbehorende facturen.

Je kunt bonnen inscannen met een app
De meeste bedrijven krijgen nog behoorlijk wat papieren bonnen en facturen. Doe je jouw boekhouding (nog) niet digitaal? Dan voeg je deze rekeningen simpelweg toe in een map. Als je de administratie via Excel bijhoudt, moet je het bedrag handmatig invoeren in jouw boekhouding.  Bovendien scan je de rekening misschien ook wel in, zodat deze op jouw computer staat. Dit is niet langer nodig als je een online boekhoudprogramma gebruikt. Bij dit programma hoort namelijk een app. Met deze app digitaliseer je een papieren factuur binnen een handomdraai. Je maakt er een foto van met de app en de rekening staat direct in het boekhoudprogramma.

Jouw boekhouding is altijd en overal inzichtelijk
Stop je alle rekeningen in mappen? Dan is de kans groot dat je op de zaak een speciale kast hebt staan om de ordners op te bergen. Hierdoor kun je jouw administratie alleen inzien als je op de zaak bent. Dit is niet meer van deze tijd. Nee, want als ondernemer wil je jouw boekhouding altijd en overal in kunnen zien. Dit is dan ook één van de voornaamste redenen dat veel ondernemers hun boekhouding digitaliseren. Gebruik je een online boekhoudprogramma? Dan kun je jouw administratie altijd en overal inzien. Enige vereiste is een werkende internetverbinding. Wil je jouw boekhouding digitaliseren? Klik hier en schaf vandaag nog een boekhoudpakket op maat aan.

Er wordt een automatische back-up gemaakt
Veel ondernemers vinden het prettig om facturen in mappen te bewaren. Op deze manier kunnen zij direct iets opzoeken als ze het nodig hebben. Toch brengt boekhouding op papier ook nadelen met zich mee. Zo gaat jouw volledige boekhouding verloren bij een brand. Doe je jouw boekhouding digitaal? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Een boekhoudprogramma maakt namelijk automatisch back-ups. Hierdoor is het geen probleem als jouw computer afbrand. De boekhouding is dan immers ook op een andere computer toegankelijk.