Welke atleten zijn het populairst op sociale media?

Naast hun sponsors gebruiken atleten steeds vaker sociale media om hun eigen bedrijf te promoten. Serena Williams postte video’s op Instagram van haar entourage die smulde van Daily Harvest-maaltijden. Uiteraard is de bezorgservice een investering van de tennisster. Blaze Pizza profiteert van de promotie van LeBron James naar zijn 116 miljoen volgers. Ook James bezit 21 pizzatenten. Instagram is niet meer een leuke tool voor de atleet om zichzelf te promoten maar big business waaruit miljoenencontracten voortvloeien.   

Cristiano Ronaldo heeft meeste volgers ter wereld 

Met 292 miljoen volgers is er niemand op aarde die Cristiano Ronaldo kan overtroeven op Instagram. In februari brak hij zelfs het record van 500 miljoen volgers op Facebook, Instagram en Twitter samen. De voetballegende verdient jaarlijks 44 miljoen dollar met het aanprijzen van allerlei producten. Nochtans vind je op zijn account geen speciale foto’s. Het zijn de traditionele familiefoto’s, foto’s met vrienden, selfies en tijdens het sporten in de gym. Deze zomer zal cr7 waarschijnlijk veel Cristiano-gerelateerde EK 2020 informatie posten, aangezien dit misschien zijn laatste grote eindtoernooi kan zijn. 

 

Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Amerikaan met meeste volgers 

Dwayne Johnson, alias The Rock, is de eerste Amerikaan die 241 miljoen volgers heeft op Instagram. Hij is ook degene met de meeste Amerikaanse volgers ter wereld. De vader van drie is gekend voor de bemoedigende boodschappen die hij post op Instagram, maar ook familieplaatjes, foto’s tijdens het sporten, foto’s bij het draaien van films en natuurlijk promotiefilmpjes voor Terema Tequila, een drank waarvan hij eigenaar is. The Rock heeft ook op sociale media een uitgesproken mening. Hij kreeg kritiek omdat hij publiekelijk zijn steun uitsprak voor Joe Biden bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. 

 

Lionel Andres Messi: tweede voetballer vervolledigt top drie 

Met 212 miljoen volgers op Instagram heeft topvoetballer Lionel Andres Messi nog een lange weg te gaan om zijn aartsrivaal bij te benen maar hij mag zeker niet klagen. Messi zelf blijft er bescheiden bij. Toen hij de kaap van de 200 miljoen volgers behaalde, weigerde hij dat te vieren zoals zijn voorgangers wel deden. In plaats daarvan postte hij een aanklacht tegen online misbruik. De foto van Messi met daarop #200M #STOPONLINEABUSE haalde 4,5 miljoen likes. De boodschap werd dus wijd verspreid. Maar laten we hem nu ook niet helemaal ophemelen. Zijn 49 berichten met Adidas produceerden 6,9 miljoen dollar aan advertentiewaarde voor het merk. Hoeveel daarvan voor Messi zelf is, is niet geweten. 

 

Dure Neymar  

Met 151 miljoen volgers op Instagram komt de Braziliaanse spits van PSG ver achter Lionel Messi maar ook Neymar De Silva Santos Junior heeft een enorme aanhang op sociale media. Niet alleen op Instagram trouwens, hij is ook heel actief op Facebook en Twitter. Hij maakte zijn debuut als voetballer op zijn zeventiende. PSG betaalde 222 miljoen euro voor Neymar. Het was daarmee de duurste transfer ooit. 

 

David Beckham steelt nog steeds de show 

David Beckham presteert misschien niet veel meer op het veld maar wel ernaast. Met 66 miljoen volgers op Instagram is de man van Posh nog steeds razend populair.  

Voetballers zijn hot op Instagram. Behalve Dwayne Johnson staat er geen andere atleet in de top 5. Op plaats 6 vinden we wel basketbalspeler LeBron James.