WordPress: 5 plugins die je niet mag missen!

WordPress hosting is de meest populaire manier om een website te maken. Door de vele mogelijkheden en het feit dat er continu updates en ontwikkelingen zijn, is het een geliefde website builder voor velen. Maak je WordPress-website en het dashboard nog gebruiksvriendelijker met deze plugins.

1. Yoast SEO

Als je met je website hoger in de zoekresultaten van zoekmachines als Google wilt komen, dan is zoekmachineoptimalisatie (SEO) onmisbaar. Yoast SEO is een plugin die je vertelt wat je nog kunt doen om pagina’s, blogs en je website zelf te optimaliseren.

Je krijgt bij het schrijven van een blog bijvoorbeeld een smiley te zien die boos, neutraal of blij is. Zo wordt de smiley positiever als je het keyword vaak genoeg laat terugkomen, een title tag en meta description maakt en alt-teksten voor je afbeeldingen hebt.

2. Really Simple SSL

Met een SSL-certificaat versleutel jij de gegevens die bezoekers op jouw website achterlaten. Zodra je om persoonsgegevens vraagt door middel van bijvoorbeeld een contactformulier, is het verplicht om een SSL-certificaat te hebben.

De plugin ‘Really Simple SSL’ zorgt ervoor dat je website omgezet wordt naar ‘https’ in plaats van ‘http’. Zo komen je bezoekers op de versleutelde variant van je website terecht en krijgen ze geen ‘deze website is onveilig’-melding.

3. Elementor

Met Elementor klik en sleep je gemakkelijk je WordPress-website in elkaar. Als je geen of weinig kennis van HTML hebt, dan is het fijn als je met een visuele builder zelf je website kunt maken. Elementor maakt dit makkelijk, je klikt bijvoorbeeld een afbeeldingselement aan en sleept deze naar de plek waar jij een afbeelding wilt.

Met de betaalde variant van Elementor heb je nog meer opties voor je website, maar de gratis versie is al erg prettig voor beginners om een professionele website te maken.

4. Contact Form 7

Wil je dat bezoekers contact met je op kunnen nemen via je website? Vergeet dan het contactformulier niet. Met de plugin ‘Contact Form 7’ stel je eenvoudig in welke gegevens jij van je bezoekers wilt en hoe het formulier er uit komt te zien. Stel het e-mailadres in waar de ingevulde formulieren naartoe moeten gaan en hopelijk stromen de mailtjes dan gauw binnen!

5. WooCommerce

Je kunt met WordPress hosting ook je eigen webshop beginnen. Dit doe je met de bekende WooCommerce-plugin. In deze plugin voeg je producten toe, bepaal je de prijzen en dingen als verzendmethoden. Voor WooCommerce zijn ook weer plugins gemaakt die je helpen om je webshop uitgebreider te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!