Laadpalen: waar kun je online de locaties van laadpalen vinden?

Het zal je maar gebeuren. Je koopt een elektrische auto, omdat je een steentje wilt bijdragen aan het milieu. Maar dan kom je onderweg zonder elektriciteit te zitten en kun je nergens een oplaadpunt vinden! Je blijft maar rondrijden op zoek naar een oplaadpunt. Gelukkig vind je op verschillende manieren online de locatie van laadpalen.

Je eigen laadpaal?

Wist je dat je ook je eigen laadpaal kunt aanschaffen? Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van andere laadpalen in de buurt, maar heb je een laadpaal aan huis. Deze laadpalen aan huis of bij je bedrijf zijn klein en nemen niet veel ruimte in. Ze kunnen op een paal of aan de muur worden gemonteerd. Je kunt zo’n laadpaal op verschillende manieren gebruiken en er zijn verschillende mogelijkheden om te betalen. Daarnaast bepaal jij ook wie de paal gebruikt. Als hij op een semiopenbare plek staat, kunnen anderen hem eventueel ook gebruiken.

Vind alle laadpalen in de Benelux online

Op oplaadpalen.nl vind je alle laadpalen in de Benelux. Daarnaast hebben ze ook een app, waardoor je onderweg makkelijk laadpalen in de buurt vindt. Ze geven je informatie over de beschikbaarheid van de laadpunten. Zijn ze bezet of vrij om te gebruiken? Daarnaast staat er ook om wat voor laadpunt het gaat, voor als je jouw auto bijvoorbeeld snel wilt opladen. De website laat dan zien dat het een snellaadpunt is met een extra hoog vermogen of een normaal laadpunt.

App: ‘The New Motion’

Met deze app kun jij zoeken naar het meest geschikte laadpunt voor jouw auto. Je kunt filters toepassen en aangeven wat jij nodig hebt voor het opladen. Op deze manier vind je de weg naar het juiste en meest bruikbare laadpunt. De app geeft ook informatie over wat voor elektriciteit het is en waar het vandaan komt.

Want heb je daar ooit over nagedacht? Is de opslag elektriciteit die je vanuit het laadpunt krijgt en in je auto stopt groen of kost het opwekken van deze energie meer CO2-uitstoot dan wanneer je een auto hebt die op benzine rijdt? Dit is natuurlijk van groot belang als je duurzaam wilt zijn. In het recente klimaatakkoord staat dat het kabinet wil investeren in duurzame laadpalen, wat dat een stuk gemakkelijker maakt.