Op welk Social Media platform spendeert men de meeste tijd?

Social media is niet meer weg te denken vandaag de dag. In Nederland was Hyves een tijdje een erg populair en goed. Tegenwoordig is het natuurlijk Facebook wat de boventoon voert. Daarnaast heb je nog LinkedIn, Twitter en ook verschillende andere platformen zoals Instagram en Pinterest. Het is de vraag op welke van de platformen men nu het meeste tijd spendeert. Is Facebook nog steeds de nummer een of niet? De onderbuik geeft het waarschijnlijk al aan en Facebook is in kracht aan het afnemen. Vooral onder jongeren zijn er steeds minder gebruikers. Andere platformen zijn sterk aan het groeien. Het gaat onder andere om Instagram. Het is frappant om te weten, dat het ook een onderdeel van Facebook is. Het is dus een verschuiving van platformen binnen de twee sociale media platformen. Vervolgens is er ook nog WhatsApp waarmee je kunt praten met je vrienden, collega’s en je familie. Het is een niet meer weg te denken platform. Het is het meest gebruikte social media platform van ons land. De top vijf is WhatsApp, Facebook, YouTube, LinkedIn en Instagram. Instagram is echter wel het sterkst aan het groeien.

Het dagelijkse gebruik

Het dagelijkse gebruik van YouTube is een stuk minder dan dat van WhatsApp en van Facebook. Het maakte wel een sterke groei door het laatste jaar. Meer dan 2,2 miljoen mensen gebruiken iedere dag YouTube. Het is een derde meer dan een jaar ervoor. LinkedIn is een platform wat relatief gelijk is gebleven qua gebruik. Instagram wordt nu door 4,1 miljoen mensen gebruikt in Nederland. Het is een foto app wat sterk aan het groeien is.

De jongeren

Hoe is het nu eigenlijk gesteld met de jeugd? De jeugd is de toekomst. Het gebruik van Facebook neemt sterk af onder de 19 jaar. Het is vooral de groep jongeren van 15 tot 19 jaar welke minder gebruik maken van Facebook. Nog steeds gebruiken meer dan veertig procent van alle jongeren Facebook.

Twitter en de toekomst?

Wanneer we wat verder kijken dan zien we dat steeds meer mensen Twitter gebruiken. Het wordt vandaag de dag door 3 miljoen mensen gebruikt. Het is een kleine tien procent meer dan een jaar ervoor. Nog ruim een miljoen mensen gebruiken twitter dagelijks.

De toekomst

YouTube, WhatsApp en Facebook worden door alle leeftijdsgroepen goed gebruikt. Snapchat wordt ook vele gebruikt door de jongere gebruikers. Het is belangrijk om dit goed in de gaten te houden. Het is prettig om te weten, wat er allemaal nog staat te gebeuren. Het is belangrijk om goed in de gaten te houden welke platformen veel gebruikt worden en ook welke aan het groeien zijn. Hierdoor is het mogelijk om tijdig in nieuwe trends te springen en om er optimaal gebruik van te maken.